Oj ,ti starši

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

11. jan 2011 21:50

ja ,jaz se popolnoma strinjam s tabo čoko draga limnol,moja hčera bi jo naj pocukala za uho ,pa je ni ker si je punca izmislila in smo danes pogledali uho in ni nikjer ne rdeča in ne krvava škoda pa je bila ta ,da je mamica nasedla zgodbici 6 let stare punce in ni premislila kaj dela ,ko se je drla v pričo mene na mojo hči,pa zadeve ni razčistila jaz ne zagovarjam ne svoje hčere,vsaj dokle nisem bila na pogovoru pri učiteljici ,in ko je ta potrdila ,da se nihče ni vlekel za ušesa in da nima punca nič -pol pa vsak starš lahko premisli našo punco so tudi tepli....pa saj veste sem pristaš nenasilja in ne pretepanja jaz sem se naučila iz te zgodbice pa veliko DOBROTA JE SIROTA ,PA POŠTENJE IN UVIDEVNOST IN PRIJAZNOST SO BESEDE -IZGUBLJENE ,BREZ PRAVEGA POMENA LP harmonika

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

11. jan 2011 23:25

Pri teh letih se baje otroci borijo za položaj v skupini. Torej kakšen hud pacifizem ni nujno dober, ker se to lahko razume kot podrejanje in je lahko na koncu ravno vaš tisti, na katerem se bodo vsi potrjevali. To zna bit precej zoprno, ker otroci niso ravno milostni pri tem. Sploh pa pazite, da ne bo ravno vaš angelček (lahko tudi princeska) tisti, ki bo maltretiral druge. Mogoče lahko dopoveste, da je zares frajer tisti, ki šibkejše brani in ne tisti, ki jih napada.

Pred leti sem debatiral na to temo z eno vzgojiteljico iz Nemčije. Pri njih takrat (tudi zaradi teh bojev) otroke iste starosti niso dajali skupaj. V isti skupini so bili vse od dojenčkov (jasli) pa do predšolskih. Tako je starejšim avtomatsko pripadal tudi 'višji' položaj in še s čuvanjem manjših so se zabavali in pomagali. Je mogoče tu kakšna, ki ve, kako se pri nas gleda na to prakso?

LP

Sergej

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17827

12. jan 2011 6:39

harmonika je napisal/a:

DOBROTA JE SIROTA ,PA POŠTENJE IN UVIDEVNOST IN PRIJAZNOST SO BESEDE -IZGUBLJENE ,BREZ PRAVEGA POMENA

harmonika

Iz ENE SAME zgodbice se tega nis mogla in SE NE SMEŠ naučiti. Saj veš, ena lastovka še nikoli ni prinesla pomladi.Kolikokrat pa je tvoja hči imela kakšno prijetno izkušnjo s sošolko/sošolcem in njenimi/njegovimi starši? Tudi iz tega se da kaj naučiti.

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

12. jan 2011 11:11

Glede na to, kaj je napisala čoko: mi smo našemu sinu rekli: Tepsti ne smeš, branit se pa moraš. (in je to tudi povedal učiteljici ... ). Blažja oblika od tega: ali boš tepel ali pa boš tepen - no, to nam je rekel stric, ko smo povedali, da je naša mimozica tresnila sošolca.

Je pa res, da sega dogodek kakih 17 let nazaj, ko smo se starši lahko še lepo pogovorili med seboj in nismo otrok zaklepali pod stekleni zvon.

Mamamia

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5193

12. jan 2011 14:49

SergejC, naš naraščaj je vsa vrtičkarska leta preživel v skupinah, kjer so bili otroci različne starosti - od tistih, ki so komaj zrasli iz plenic, do vstopa v šolo - in ni bilo nikoli nikakršnih problemov, nasprotno, prav super so se imeli vsi po vrsti. Lep pozdrav, Sonja Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti