9. jan 2011 10:12
Preden bi ti karkoli predlagala, bi me zanimalo, kakšno pogostitev si imela v mislih: celoten obrok kot pozno kosilo ali zgodnja večerja, torej z več hodi, ali več jedi, ki jih daš istočasno namizo, pa vsak vzame, ko mu odgovarja, ali morda za začetek kak konkreten obrok pa potem nekaj različnih jedi na mizo, da je pri roki vedno nekaj, vse dokler so gostje.
Tudi ni nepomembno, kaj imajo radi oziroma kako so pri tebi vajeni jesti. Namreč, če ste doslej ubirali bolj preproste variante, potem se verjetno ni nujno potruditi za kak kulinarični dosežek ali presežek,če si jih pa doslej razvajal, pa bo verejtno treba tudi tokrat na plano dati nekaj, da bodo gostje zadovoljni.
Pa tudi ni nepomembno, kaj si doslej pripravljala, da sploh vemo, kaj bi lahko bilo presenečenje.
Pri meni so nekateri gostje vajeni hrane iz bolj eksotičnih držav, običajno je hrana ob druženju vezana na minulo potovanje. Zato je bilo enkrat totalno presenečenje, ko se je popotniška druščina znova zbrala, na mizo sem pa znosila same prleške in prekmurske jedi - zadetek v polno je bil to, še posebej, ker je bila ena od gostij Prlečka. In jedi so mi v nulo uspele.
Torej, kak podatek več, pa ti natresemo še več idej. Aja, pa pomemben je podatek, koliko si se sploh pripravljena angažirati in koliko si v kuhinji sicer spretna. Ker nekdo tudi za 16 ljudi pripravi obroke v enem dopoldnevu (s predpripravo prejšnji dan seveda), za nekoga je pa to že bolj zahteven projekt.
Pri nas je pogostitev za 16 ljudi skorajda običajna, ko se za družinske praznike zbere malce širša družina.
Pozdrav, mamamia
Pozdrav, mamamia
mamamia