13. jan 2011 20:18
Vse lepo pozdravljene!
Se opravičujem, ker nekaj dni nisem imela možnosti, da bi si pogledala odgovore in se vam zahvalila. Res sem prijetno presenečena, saj sem v sebi že obupala, zdaj pa imam kar nekaj različnih namigov in nasvetov.
Hčerko je navdušila možnost, da dobi malega piščančka za domov, za pod lučko, če bo treba. Hvala, Stasafrank.Tako bi lahko vnukinja dnevno prisostvovala njegovi rasti. Ampak jaz se še živo spominjam iz svojega otroštva kokošjih družin, ki so tekale po travnikih. To je bil tako čudovit prizor.
Nostalgični spomini, kot je rekla Kara. Zato bi še vedno rada dobila kakšni dve kokoški. Rekli so mi, da ena ni dovolj, pa da petelina rabimo. (Logično ). Saj ne mislim, da bodo piščančki sredi zime, ampak začela sem z iskanjem. Vem samo to, da tiste kokoši, ki so odslužile svoje na farmah in jih ljudje vzamejo domov, niso sposobne imeti naraščaja. (Rajši ne razmišljam zakaj tako
). Vikica, saj bomo počakali do poletja, samo teren pripravljam.
Tudi druge možnosti so odlične, za toplejše dni si bomo zapomnili naslov za obisk kmetije.
Se zahvaljujem, Rimljanka.
AnaEva, vi ste imeli posebno, redko srečo, če ste to videli na lastne oči! Kaj takega si ne drznem niti upati!
Viva Meier, smo iz notranjosti Slovenije, dobro uro do hrvaške meje in zame to ni ovira, so pa verjetno težave s prehodom čez mejo, ker je punčka moja vnukinja. Sicer ima potni list, ampak ne vem, če je treba še kaj. Sama bom pa gotovo kmalu šla na oglede.
Ko se mi bo kaj konkretnega posrečilo realizirati, javim!
Lp, G
Gabi