prosim a mi lahko kdo pove kako naj spečem mafine ne da bi se prijeli. pekla sem jih v papirnatih modelčkih za mafine. lp
caka
prosim a mi lahko kdo pove kako naj spečem mafine ne da bi se prijeli. pekla sem jih v papirnatih modelčkih za mafine. lp
caka
6. jan 2011 20:21
Meni so najbolj všeč silikonski pekači. Nič se ne prime nanje in zelo enostavno je mafine potem dobiti ven.
sara
6. jan 2011 20:49
če jih pečeš v papirnatih modelčkih potem je itak papirček del mafina, ga odlepiš, poješ, vržeš stran. druga opcija so silikonski modelčki, kot je napisala sara.vidmar. lahko pa navaden pekač premažeš z maslom/margarino in posuješ z moko/drobtinami. ampak jz bolj priporočam zgornji dve opciji, torej silikon ali pa papirčki. tunna http://titabota.blogspot.com/
7. jan 2011 7:18
Silikon je super.
Imam tudi navadne pekače za mafine iz šparove akcije,tudi ti so super.
Pri papirnatih pa je takole.Če so kupjleni v Kiku in so ene xx firme se res vse prime,oziroma dobesedno prilima na papir.Ti so primerni samo za kakšne rafaelo kroglice gor postavit.
V papirčkih od PAP*STAR pa se mi to še ni zgodilo.Mafini gredo lepo ven.
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/
7. jan 2011 9:57
menda se da to rešiti z maščobnimi sprayi. samo ne vem če se pri nas dobijo.
www.mojalbum.com/naredilaana
7. jan 2011 10:04
Maščobni sprej? Hm, morda pa bi šlo olje v kako pršilko, poskusi. Sweetie
7. jan 2011 11:38
Silikonski modeli so super kar se tiče prijemanja (se ne prime - dobro je pa malo počakati, preden zvrneš pecivo iz njih, da se malo ohladi). Drugače pa - tudi če nimaš olja v spreju, se da pomagati: - malo olja vliješ na papir in potem z njim potegneš po pekaču; lahko se tudi igraš z maslom in drobtinami. Čisto moja oseba kaprica pa je, da papirček tako ali tako spada k mafinu - pa še lažje ga je prestavljati naokoli. Lep pozdrav, Sonja
7. jan 2011 12:02
Maščobne spreje (sončnično in olivno olje) sem dobila v Leclercu in so res super za namastiti pekače. Olje v pršilko - kup neuspešnih poskusov z raznoraznimi pršilkami... LP Alenka ALENKA9
7. jan 2011 13:21
mislila sem spray da našpricaš papirčke če so taki da se radi prilepijo.. barvasti pa so ponavadi takšni :S
www.mojalbum.com/naredilaanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s paradižnikovo omako in baziliko
Kitajski kruh