4. jan 2011 16:37
Čičerika z na kocke narezano papriko, lahko dodaš še tunino ali koščke popečene perutnine, pa nariban korenček, koruzo, na kocke zrezane sveže bučke.
Sveže naribane bučke z jogurtom in obilo svežimi zelišči.
Solata iz leče različnih barv, z bučnim oljem, čičeriko, fižolom, svežim porom in papriko.
Če ješ meso, itak ni problema - zelena solata s krutoni in opečenimi koščki mesa, ali tunino, skušo ali prekajenim lososom.
kroglice iz mletega mesa z jogurtnim prelivom.
Doma si spečeš mini pice - nadevi so zelenjavni (čebula, paprika), mešani - zelenjava in šunka, pršut ali tunina, losos gre tudi lepo na take male pice, začiniš ga s koprom.
Rolice iz šinke s skutnim nadevom, liptovskim ali kakšnim po trenutnem navdihu, ali pa v rezine šunke daš za nadev francosko solato.
S francosko ali skutnimi andevi (temu dodaš še šunko na primer= si lahko nadevaš tudi polovice paprike albi polovice izdolbenih bučk.
Tu se moja domišljija neha. Aja, pa testeninske solate vseh vrst, z jogurtnimi prelivi, če ne maraš tistih bolj tehtnih, z majonezo ali kislo smetano.
Kupi si kebab, jaz si ga privoščim vsake toliko.
No, jaz se ne hranim tako, sem danes ravno v bližnji gostilni popapcala pikantne pečene perutničke in zraven solato - zelje in fižol mešano.
Enkrat ta teden bom šla še v kitajsko.
Sicer bolj pametujem, sama si za zajtrk privoščim polnozrnato ali ocvirkovo štručko, odvisno od trenutnega navdiha (grem namreč mimo ene stojnice, po vsakojutranji kavi, na kateri prodajajo domače pekovske izdelke .... danes je bil na vrsti slanik).
mamamia