Anketa

fleur  

član od: 28.4.2006

sporočila: 169

2. jan 2011 15:12

Očitno tale program na internetu omogoča, da anketo rešili le 100 anketirancev... Bom pogledala pa sporočim, če jo znova "usposobim". Sicer pa hvala vsem, ki ste anketo že rešili! fleur

Petya  

član od: 8.1.2006

sporočila: 591

2. jan 2011 15:23

Vidim, da si jo uspešno ponovno usposobila... Sem jo tudi izpolnila.

Petya

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

2. jan 2011 16:16

limnol je napisal/a:
jaz imam pa eno zelo načelno vprašanje in prosim vse, ki se z anketami ukvarjajo, da mi odgovorjo po svojih močeh. Namreč:če se na anketo odzove 10% ljudi, je to že zelo veliko. Ampak že samo dejstvo, da se na anketo odzovejo, jih dela statistično značilno drugačne od cele populacije, ki se ne odziva, ali ne? Po mojem ankete izpolnjujejo tisti, ki jim je tema bodisi blizu ali pa jim ravno tisti hip kaj podobnega leži na duši (recimo jih tišči, da morajo nekaj nujno skritizirat, pa se potem znesejo/znesemo v anketi; pa ankete o znanju tujih jezikov najbrž preferenčno preskakujejo tisti, ki ne znajo nobenega, ali ne)? Kako potem interperetirate rezultate? Ker če že vzorec ni v redu - kaj potem?

Lep pozdrav,
Sonja

Sonja

Vprašanje ni bilo zastavljeno meni ( se namreč nič ne ukvarjam z anketami ), zdi se mi, da poznam odgovor: tele ankete, na kulinariki, ki pridejo da nas, niso namenjene dejansko raziskovanju česar koli, namenjene so le izobraževanju dijakov in študentov v zvezi z anketami, da poskusijo sestavit anketo, da se je naučijo interpretirat-izračunat osnovne parametre in odstopanja, čisto statistički. " Ta prave " ankete poskusijo zajet " reprezentativen " vzorec prebivalstva, čeprav jaz ničemur ne verjamem ( sedaj imamo kapitalizem in zmeraj gre za denar ). Mislim, da se lahko rezultat ankete prilagaja " naročniku "  tudi tako, da se izbere takšn reprezentativn vzorec, ki bo dal želeni rezultat,. pol se izvajalcu ankete ne more dokazati nič ( janša pa v jok in na sodišče ), izvajalec lahko dokaže z dokumenti, da je pač dobil tak rezultat in da ni manipuliral. Informacijska doba, zavajanje ljudstva nikoli ni bilo tolikšno v celi zgodovini planeta, informacijska doba, da te kap.

Zdi se mi, da je na to temo bil en angleški film, ki ravno to ugotavlja, da se anketa ( rezultati ) prilagaja naročniku.

ežoj

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

2. jan 2011 17:16

No, zdaj je pa šlo.

Blanchy

Jutranja  

član od: 18.1.2011

sporočila: 30

9. feb 2011 11:38

Rešeno, če še sploh potrebuješ...:) Lp, Jutranja

kati11  

član od: 18.12.2009

sporočila: 28

9. feb 2011 18:36

sem že večkrat poskusila, a ker piše da raziskava ni dostopna, je žal nisem izpolnila! kati11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti