Pozdravljeni! Za
Robbus
Pozdravljeni! Za
Robbus
20. dec 2010 11:10
Na tem forumu na veliko uporabljajo recept, piščančji žur. Pobrskaj.
Commis débarrasseur
20. dec 2010 11:45
Smo ga že poskusili, je odličen, ampak bi poskusil tokrat še kaj drugega... Kaj zelo posebnega... Robbus
20. dec 2010 11:53
- piščančje roladice s polnilom po želji
- file v zeliščni skorjici
- zaviti filejčki v list špinače in panirani (mogoče za spremembo v koruzne kosmiče, sezam ali mandeljne)
Jaz sem piščančje fileje za tazadnje po eni strani na debelo posula z začimbami (drobnjak, peteršilj, česen, paprika, majaron......) in pokapala z olivnim oljem. Marinirala nekaj časa, nato popekla v ponvi na visoki temperaturi, potem čez zeliščno stran dala rezino sira, vtepla jajce, kislo smetano, zdenka sirček, malo mleka, dala fileje v jensko posodo, zalila z mešanico in zapekla.
Priporočam ti tudi recept iz baze Taščine ribe. Jaz ribe nadomestim s filejem. To je zame še ena desetka med recepti za piščančje/puranje fileje.
tjas
20. dec 2010 12:12
File natri s poljubnimi začimbami, a ne preveč, ga malo popeci na olivnem olju, potem ga zavij v rezino pršuta, daj na rahlo naoljen pekač in pusti na 150 stopinjah toliko, da meso vpije malo soka, ki ga spusti pšrut.
druga opcija (jaz jod elam s puranom, a bi šlo tudi s piščancem).
Prirpavi tatarski biftek, mu dodaj sesekljan peteršilj in malo kisle smetanee. Fileje popečeš na olju, potem jih premažeš z biftekom, vsak file zaviješ v listanto testo, prebodeš z vilicami, potem spečeš v pečici.
Zraven ponudiš glazirano zelenjavo.
mamamia
mamamia
20. dec 2010 13:11
Piščanec "sezam odpri se". Preprosto in okusno. Pecenkaneznan uporabnik
20. dec 2010 15:13
Sori, Mišzmoke, tlele si pa mal u temo brclna, no....
Tut slučajno piščančji fileji ne grejo s to kašo. Za praznično večerjo že ne. Recept je sicer super, a zahteva malo bolj konkretno meso, ne pa piščančjih filejev.
Moje mnenje.
japaja
20. dec 2010 15:27
Roladice polnjene s suhimi slivami ali suhimi marelicami. Zelo, zelo okusno.....
kreich
20. dec 2010 15:27
Japaja, pusti človeku, da se sam odloči, no...saj le ideje izbira in v tem receptu jih je kar nekaj.
Aja, bo !
lp
mzm
20. dec 2010 15:54
Ja, miš, bo kar držalo japajajino, ne gre ravno piščanec skupaj s kašo, brinovimi jagodami in sladkimi zadevami. Te dodatki zahtevajo močnejše meso, divjačino.
Saj ponavadi se strinjam s tabo, tole pa res ne gre.
Commis débarrasseurKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
Brownie z marelicami