17. dec 2010 0:29
tejkica je napisal/a: | ||
Ne, še nikoli nisem pomislila na to, da čakajo name, tako kot ne čakajo ta mesta na avtomobile z nalepko invalida, ven pa stopi mladenič pri dvajsetih ali ženska, ki potegne iz avtomobila otroški voziček in otroka, ki ga naloži vanj (konkretna primera, ki sem jih sama videla). Me pa zanima, koliko med vsemi, ki me tako zavzeto napadajo in delijo listke je pomagalo invalidu v konkretnem primeru. Leto ali dve sem čakala na vlak, ko pride možakar s palico za slepe in ima očitno probleme najti stopnice in kaj so storili čakajoči? Umaknili so se, da jih ja ne bi slučajno prosil za pomoč. S svojo tejkasto pametju, sem ga vprašala, če potrebuje pomoč in mi je odgovoril, da bi mu res prišla prav. To s parkirišču se mi zdi podobno kot je velikokrat s hendikepiranimi skupinami, kjer se zgane cela kampanja v kakšni manjši stvari, zato, da se lažje spregleda celota. Še enkrat, parkirišča edino pravilno da so, samo nikar zganjat tak halo, če je ob večinoma praznih, kdaj kakšno zaseden nepravilno. In če bi se naredila anketa, kdo je ali ni kdaj tako parkiral, vem, da ob iskrenih odgovorih ne bi bila edini grešnik. Ker pa od tukaj že vem, da če ima kdo drugačno mnenje od večine, slabo pride skozi, je to moj zadnji odgovor v tej temi.
Lep pozdrav vsem skupaj
|