15. dec 2010 17:18
mamamia,
tole tvoje s palačinkami sem že večkrat zasledil. To je zgolj stvar psihologije ( jaz to ne znam, mi ne rata...... ), stvar zastavi drugače: če skor vsak to zna, tudi jaz znam, saj ni kakšna tibetanska filozofija. Naredi zmes za polačinke, naj zmes počaka vsaj pol ure, vzemi teflonizirano ponev ( morda je boljše, da teflon ni okraspan ), segrej mal olja v ponvi, naj bo za prvič mal bolj segreto, skor da se kadi, s zajemalko daj na sred mal mase za palačinke, s krožnimi gibi ponve razdeli zmes po celi ploskvipusti par sekund naj se peče, poskusi potresti ponev, da se palačinka odlima, morda še mal peci, , čee ne odlima, morda se prijela nekje na robu, z vilico je odlimaj, če imaš nizko napo, pojdi ven iz območja nape ( ni treba na balkon ) in je orni v luftu, če ne uspe nič hudega, naslednja bo in se boš za zmeraj naučila, popeci mal še drugo stran in voilla, že znaš pečt palačinke. Pred vsako palačinko dodam mal olja na ponev, nekateri dajo v zmes mal olja in ( menda ) pečejo brez olja.
Naj ponev ni pretežka ( zaradi obračanja v luftu ) in na indukciji je zelo težko, vsaj za mene.
ežoj