V zadnjem tednu sem prebrala vse kar sem našla o tičino masi, pregledala cel kup filmčkov, poskusno izdelala nekaj figuric in...mislim, da sem pripravljena :) Maso imam (iz Ljubljanske slaščičarne v podhodu Ajdovščina) barve prav tako, volje in idej pa za 10, ne le 1 torto:)... Ker pa bi res rada, da mi uspe (je le sinov prvi rojstni dan), bi vas, izkušene 'tortarice' :) prosila še za nekaj zadnjih napotokov..
Torej...
- če torto naredim prejšnji dan ali jo oblečem v masleno kremo takrat ali naslednji dan, malo pred nanosom tičino mase?
- kakšno razmerje masla in sladkorja uporabljate za masleno kremo in koliko je porabite za 1 nanos? (sama sem nameravala nekje 150 g masla in 100 g sladkorja v prahu)
- ali je res vseeno, če namesto maslene kreme uporabim čokoladni obliv?
- v forumu sem brala,da barve v prahu razredčite z malo vode, da se lažje zmešajo. Mi lahko prosim podrobneje razložite koliko vode (predvidevam,da le kakšno kapljico) in kje mešate barvo (glede na to, da jo je čisto malo)?
- kako dobite res črno barvo?
- ali lahko že obarvano maso v neprodušni vrečki shranim za nekaj dni?
- ali bo dekorirana torta normalno obstojna v hladilniku?
Toliko zaenkrat, upam, da se najde katera (ali kateri, seveda), ki se mu/ji bo dalo odgovoriti....
Lp
evelinka