Sesalnik

bronski  

član od: 31.5.2010

sporočila: 2

tema odprta - 10. dec 2010 15:17 | ogledi: 4.237 | odgovori: 4

Sem pred odločitvijo vodnega ali parnega sesalnika pa me zanimajo vaša mnenja uporabljali bi ga tako v gospodinjstvu za čiščenje in sesanje tal,keramike ,laminatov itd.kot občasno za sesanje in čiščenje avtomobila.Zanima me vaše izkušnje ,katerega mi priporočate,da je zmogljiv funkcionalen skratka vaša mnenja,da se potem lažje odločim za nakup.

bronski

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4338

10. dec 2010 15:25

Para in laminati nekako ne gredo skupaj, pa za parni sesalec tudi še nisem slišala.

rrr

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

10. dec 2010 21:22

Ja ,obstaja parni čistilec in sesalec vse v enem kosu.In s tem lahko čistiš brez kemikalij, samo s paro in sesaš.Imajo pa vodni sesalec in čistilec, ki lahko uporabljaš posamezn ali istočasno, zakaj se pač odločiš, s tem, da pri drugem ne ustvarjaš pare ampak si pomagaš z detrgenti. Ščiščeno je z enim ali drugim. Pri parnem je še možnost likanja, savnanja ....,sicer pa je med enim in drugim precejšna cenovna razlika,pa še v nas naj bi bila ekološka osveščenost. Pa javi za katerega si se odločla in kako boš zadovoljna. Jas imam oboje ,pa sta oba sistema kar v redu. zaja

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

11. dec 2010 10:25

tudi sama sem bila zelo zagreta za nakup vodnega sesalca, pa me je po nekaj mesecih uporabe vse veselje do čiščenja z njim minilo, sedaj največ uporabljam, kar klasičen način čiščenja. Čez roke ga pa ni.

anitram1

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

11. dec 2010 18:45

Pri nas pa imamo sakuro in sicer brez parnega čistilca, za katerega se kot dodatek nismo odločili ... Uporabljam jo za sesanje tepihov ter gladkih površin in za čiščenje oblazinjenega pohištva ter tepihov. Za omenjeno se super obnese, predvsem tepihi so neprimerno bolje posesani kot z navadnim sesalcem .... Mogoča pa je uporaba tudi za čiščenje gladkih povšin, za to pa jo uporabljam bolj malo, pa ne zato, ker ne bi bilo v redu, ampak enostavno sem bolj navajena na moj "močo". Pa še za čiščenje zraka in aromaterapijo je super ...

katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti