28. jan 2016 23:24
Se strinjam z Vanjo glede lakov za nohte, tudi sama sem ze veckrat brala o tem.
Sicer pa sem bila sama celo otrostvo "flekasta" in vedno me je nekaj srbelo. Skozi leta se je zadeva po telesu sicer umirila, sem pa se vedno imela tezave s kozo na obrazu. Se posebno pozimi sem imela izpuscaje na vekah, ob nosu pa tudi na celu in bradi. Bilo je grdo za videt, srbece, pekoce, ce sem nanesla make up je bilo se huje. Enkrat sem celo sla k zdravnici, ki je rekla da je atopicni dermatitis, na vrsti pri drematolgu pa sem bila sele cez tri mesece! Seveda je bila takrat ze pomlad, dermatitisa skoraj ni bilo vec, dobila pa sem neko kremo, ki so jo zmesali v lekarni, bilo jo je kar veliko (50 ml), uporabna pa samo en mesec. Potem nisem sla nikoli vec k zdravnki, saj se mi je ob takem pristopu zdelo nesmiselno.
Kakorkoli, zacela sem uporabljati kokosovo maslo in to mi je resilo kozo. Prej sem poizkusila marsikaj, krem s parfumi in raznimi dodatki moja koza sploh ne prenasa, tole pa me je resilo. Prvic po vec kot 10 letih imam tudi pozimi normalno kozo. Ne vem sicer, ce bi pomagalo otrokom, ki imajo kozo prizadeto po celotnem telesu, ampak velja poizkusiti. Je namrec poceni, ce ni ucinka, pa maslo lahko porabite pri kuhanju.
basket