12. dec 2010 20:12
Martina_1x - lepo pozdrav še vam!
Ja, atopični dermatitis je najpogostejši pri otrocih med 2. in 4. mesecem starosti, 1. in 2. letom in po 5 letu ponavadi izveni. Atopični dermatitis je pogost predvsem v razvitih deželah in na njegov pojav vplivajo podnebje, mila, detergenti, umivanje, alkohol, zdravljenje in zdravila.. Tudi meni je v otroštvu izginil, se mi pa še vedno nekajkrat na leto pojavijo takšni suhi "lišaji" na licih. Kot so vam že svetovali, bi dodala - higiena je še vedno potrebna, izogiba pa naj se predvsem kopanju (namakanju) in naj se le tušira. Ob brisanju naj pazi, da kože ne drgne preveč, saj s tem poškoduje mastno-kisli plašč na koži, pač pa naj se z brisačo le popivna/potapka po koži. In naj se poskuša oblačiti v 100% bombaž.
Kar pa se tiče uporabe izdelkov, se strinjam, da naj se izogiba različne uporabe mil, krem.. Predvsem takšnih, ki vsebujejo dišave in barvila, saj ti še posebej izsušijo kožo. Bioderma ima za atopični dermatitis posebno razvite izdelke za čiščenje, zdravljenje in nego kože, zato naj za čiščenje naj uporablja Atoderm Gel Moussant Surgras (je tako za obraz kot tudi za telo; zjutraj in zvečer). Če se ji srbeča mesta in rane pojavijo, naj jih zdravi s kremo Atoderm PO Zinc; drugače pa naj se maže 1-2/dan z balzamom Atoderm PP Anti-Recidive, da neguje kožo in podaljša obdobje, da bi se ji ponovno pojavilo.
Lep večer želim, K.
martina_1x je napisal/a: |
Pozdravljeni,
tudi jaz se pridružujem tej temi, in sicer bi prosila g. Illusion, če mi malce pokomentrira, oz. svetuje, ker vidim da so ji težave z dermatitisom poznane. Gre za mojo 19 letno hčer, ki
je pred kratkim oziroma v avgustu dobila diagnozo atopični dermatitis. Srbeča mesta in kasneje rane so se ji je začele pojavljati po nogah, pod koleni in goleni oz nartu. Pri dermatologu je dobila antibiotike, ker je šlo za bakterijsko vnetje, stvari so se izboljšale. Sedaj pa so stvari zopet izbruhnile na prstih po rokah, tokrat je dobila antibiotično kremo Diprogenta. Po tej kremi se je stanje precej izboljšalo, vendar naju vseeno skrbi, kako naprej. Naj bi se izogibala pogostega tuširanja, uporabljanja mil, gelov, krem....no ja, skratka kar neprijetna zadeva je to.
Kot pravite je ta bolezen bolj pogosta pri otrocih, kasneje naj bi to vse skupaj izvenelo, pri nas se je pa to začelo zdaj. Ali lahko pričakujeva, da se ta bolezen pozdravi, ali vsaj ublaži na kakšen način?
Naj omenim še, da, je ona alergična na pršico in pasjo dlako, vendar ni prav huda oblika.
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem.
martina
martina_1x |
illusion