Zanima me kako se pravilno skuha domače kravje mleko,samo toliko da zavre ali mora malo vreti?
lp
evelinxx
Zanima me kako se pravilno skuha domače kravje mleko,samo toliko da zavre ali mora malo vreti?
lp
evelinxx
6. dec 2010 11:57
Pozdravljena! Pri nas ga pustimo samo toliko, da zavre oz. da se smetana, ki nastane dvigne skoraj do roba posode, potem pa odstavimo. lp Follow your dreams....
6. dec 2010 12:04
Jaz ga še nikoli nisem drugače kuhala kot je napisala tresk.
6. dec 2010 12:20
Če ga pustiš malo vreti, ga imaš po celi kuhinji
Atina
6. dec 2010 12:47
Da ga pa nimaš po celi kuhinji , pa pomaga taka mala steklena okrogla ploščica, ki jo daš v mleko in ti pol, ko mleko vre, lepo poskakuje v loncu ob glasbeni spremljavi.
lp
cervus
6. dec 2010 12:48
Pri nas smo domače mleko kuhali vedno malo dlje - vrelo je kakšnih pet minut. V mleko smo dali "čuvarja". To je okrogla steklena ploščica, ki preprečuje kipenje mleka.
helgula
6. dec 2010 13:52
Tudi jaz ga pustim vreti kakšnih 5 min ... pa vedno ga kuham v posodi za kuhanje mleka, ki ima dvojno dno tako da se kuha v bistvu nad paro ...
katjushka
6. dec 2010 16:03
Meni je bolj všeč, če se kuha vsaj kake 5 minut, mislim, da toliko časa vre, z ono stekleno ploščico na dnu lonca, ki je namenjen le kuhanju mleka, seveda. Naslednji dan ima za porst debelo smetano, vsaj iz "mojega" mlekomata.
rimljanka
6. dec 2010 20:53
Tista steklena ploščica kipenja NE prepreči nujno .
tulka
6. dec 2010 20:55
Ja, seveda ne, če je mleko nalito prst pod robom in plošča na maksimum, potem res nima učinka, preverjeno.
rimljanka
6. dec 2010 21:48
Mi ga pa samo segrejemo nad 75 °C, ploščica spodaj pe že itak skače. Če me spomin ne vara, je to pasterizacija, a ne?
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečen riž z zelenjavo
Kakijeva nevesta