Pozdravljeni!
Potrebovala bi nasvet/pomoč.
Včeraj sem prvič v življenju pekla kruh.
Recept:
0,5 kg bele moke 1,5dcl mlačnega mleka 1,5dcl mlačne vode žlička soli žlička sladkorja žlica olja 5g margarine Kvas- sem uporabila Dr. Oetker suhi pekovski kvas (gor piše da ena vrečka 7g ustreza 25g svežega kvasa) Dala sem ga 13 g!
Zmešala sem sol, moko'>o in kvas, v drugi posodi ostale sestavine. Nato'>o sem zmešala skupaj in vredu pregnetka. Pustila 20minut na toplet da je testo'>o nasraslo'>o in nato'>o sem ga oblikovala. Naredila sem takšno'>o dolgo'>o štruco'>o. Pekla sem jo'>o 15 min na 200 stopinj in nato'>o še 20 minut na 190. Takoj po'>o peki sem ga zavila v kuhinjsko'>o servieto'>o čez noč.
Kruh je bil ok. Skorja lepa tanka, ne preveč trda. Edini problem je bil, da je imel kruh zelo'>o zelo'>o zelo'>o okus po'>o kvasu :( Sem ga dala preveč? Koliko'>o ga naj dam na takšno'>o količino'>o?
Še kakšen nasvet? Je kakšna razlika če dam polnozrnato'>o moko'>o glede sestavin in peke?
Naslednjič bi želela speči polnozrnat kruh, prosim za kakšen nasvet in popravek mojega recepta glede na to'>o!
Hvala za nasvete
Al-Ni
Temo'>o je spremenil(a) Al-Ni dne 28. nov 2010 22:46
Temo'>o je spremenil(a) Al-Ni dne 28. nov 2010 22:46
Temo'>o je spremenil(a) Al-Ni dne 28. nov 2010 22:47