29. nov 2010 9:28
Zadnje mesece si privoščim razkošje in hodim po mleko na mlekomat. Tako kot so včasih hodili s kanglicami h kmetu. Mleko zamenjajo vsak dan proti večeru. Dobro se zavedam, da vsi nimajo te možnosti, niti časa.
naor
29. nov 2010 9:28
Zadnje mesece si privoščim razkošje in hodim po mleko na mlekomat. Tako kot so včasih hodili s kanglicami h kmetu. Mleko zamenjajo vsak dan proti večeru. Dobro se zavedam, da vsi nimajo te možnosti, niti časa.
naor
29. nov 2010 10:58
Tole zagotovo spada med 'urbane legende', kot recimo zastrupljanje vložkov, strupi na vizitkah ipd.
Ampak meni se je ob mleku utrnila ena misel: v H. letaku sem zasledila akcijo mleka slovenskega proizvajalca, ki se veselo smeji s slike in pravi, kako mu je sodelovanje z avstrijskim trgovcem pomagalo k uspehu. Cena tega mleka je borih 29 centov za liter. Ja koliko od teh 29-tih centov pa sploh pride temu nasmejanemu kmetu s fotografije, da bo še dolgo imel s čim tiste krave (in sebe) hraniti?
Atina
29. nov 2010 11:08
Atina, NI res, mleko je malo pod 1€ tam, kjer praviš.
rimljanka
29. nov 2010 11:12
rimljanka je napisal/a: |
Atina, NI res, mleko je malo pod 1€ tam, kjer praviš.
|
Kar precej pod 1 €, bi rekla:
Atina
29. nov 2010 11:16
Me prav zanima koliko dobi plačano mleko kmet, da ima voljo se še zmeraj smejat.
banana130
29. nov 2010 11:51
Mene tudi zanima, sicer piše kakovost iz Slovenije, vendar dvomim, da je to slovensko mleko. Ker so bile lani povprečne odkupne cene okrog 30 centov za liter. Mogoče pa mislijo pri kakovosti iz Slovenije na embalažo Mateja
29. nov 2010 12:39
sarabande je napisal/a: |
Naj se pridružim sreci, pri poročanju o težavah z mlekom. Že leta kupujem mleko Ljubljanskih mlekarn (običajno 3,5, včasih 1,6 ml. mašč.). Ker nas je doma veliko, kupim cel zaboj (12 litrov). Že dvakrat se mi je zgodilo, da sem kupil mleko, ki je imelo do preteka roka trajanja več kot dva meseca, vendar je mleko, ko sem ga odprl bilo že skisano. Torej ne slabega okusa, ampak prav skisano. Zadnjič se mi je zgodilo z mlekom Ljubljanskih mlekarn (blagovne znamke "najboljšega soseda"), da mleko ni bilo skisano, ampak je imelo čuden vonj in okus.
|
Pred leti se je to meni zgodilo pri alpskem mleku. Nesla sem ga nazaj, reklamirala in brez besed so reklamacijo rešili.
Čisto pred kratkim se je nekaj podobnega zgodilo z eno od pijač slovenskega proizvajalca. Proizvajalca sem opozorila na napako, ukrepali so nemudoma in neprodano zalogo odpoklicali ter bili pripravljeni nadomestiti izgubo v količini, za katero so mi verjeli na besedo.
V trgovini sami so bili mnogo bolj okorni. Pripravljeni so mi bili sicer zamenjati prinešene pijače, zahtevali račun, da so bile kupljene pri njih, obenem pa niso umaknili iz polic preostale zaloge, čeprav je bilo s prostim poznavalskim očesom mogoče ugotoviti, da je pokvarjena - močno napihnjena embalaža.
Napake se dogajajo - celo pri NASI. Tako da, preden greste na inšpekcijo, se pritožite trgovcu, če nimate več računa pa direktno proizvajalcu. Inšpekcija pride na vrsto takrat, ko prva dva načina odpovesta.
Cila
29. nov 2010 14:47
berny, ne bi rekel, da tukaj gre za stresanje slabe volje povsod, kot pravite. Vsaj ne v mojem primeru. Samo opisal sem lastno izkušnjo. Brez "grdih" besed.
Ta tema je sploh odprta zato, da bi nekdo (v tem primeru karlinka, ki je temo odprla) preverila, ali je res to kar je dobila po mailu. Citiram njene besede:
"Ali kdo ve, ali je to res? Jaz ne verjamem, mislim, da gre za neslano šalo ..."
Torej, zaenkrat se še ne zdi, da bi kdorkoli nasedel takim tračem.
Miroslav Vulović
29. nov 2010 17:54
No naj povem mojo izkušnjo.Pri nas eni pijejo mleko 0,1 smo ga kupovali v enem diskontu,dokler nismo naleteli ravno tako,na pokvarjenega.Dobro smo mislili se pač zgodi.Potem pa še iz istega paketa drugo,tretje.No in smo lepo nesli nazaj v prodajalno.Ni bilo problema so nam dali denar.Ampak v kratkem času po tej reklamaciji tega mleka tam več ne prodajajo.In sedaj je že kar veliko mesecev in ga ni več.Tako,da ne vem ali so kaj ugotivili,da je bilo narobe in ga čisto umaknili iz prodaje. dariKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Skutna pita
Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev