Pred kratkim sem po elektronski pošti prejela naslednje "obvestilo":
Mleko s pretečenim rokom pošljejo zopet h proizvajalcu, ki ima zakonsko dovoljenje, da lahko ponovi proces pasterizacije pri 190 stopinjah in ga da ponovno na trg. Po zakonu se lahko ta
proces ponovi 5x. Proizvajalec je zavezan objaviti kolikokrat je ponovil ta proces in ga tudi
objavi, vendar na svoj način, zavedajoč se, da se nihče ne vpraša, če je bilo kupljeno mleko predelano že večkrat. Skrivnost je napisana spodaj, na dnu tetrapaka, z majhnimi številkami. Recimo da je napisana številka 12345, manjkajoče število nakazuje kolikrat je bilo mleko ponovno dano v obtok. Recimo 12 45, manjka številka 3 - to pomeni, da je bilo mleko 3x pretečeno in zopet prevreto. To pa še ni vse - v paketu, kjer je 12 mlek, pri nekaterih manjka številka pri drugih pa bodo vse številke. To pomeni, da je bila celotna pošiljka enako tretirana. Na tak način podjetja bogatijo, torej tako, da reciklirajo pokvarjeno mleko in tisti, ki nosi posledice smo seveda mi.
Ali kdo ve, ali je to res? Jaz ne verjamem, mislim, da gre za neslano šalo oz. konkurenco kakšnega lastnika mlekomata ali koga drugega.
karlinka
Temo je spremenil(a) karlinka dne 28. nov 2010 18:44