Torej, naslednjo soboto praznujeta mož in sinek rd.
Moj načrt je nadstropna torta - spodnja bi bila tale:
http://www.kulinarika.net/recepti/4698/sladice/cokoladn
Vem, da smetanove kreme niso priporočljive za spodnjo torto, ampak zadnjič niti slučajno ni bila mehka, ampak čvrsta krema in torta (je pa res, da sem kremo naredila že dan prej, kot v receptu). Tako tudi zdaj mislim narediti kremo v četrtek, torto v petek, zložit pa v soboto tik pred zdajci. Verjetno bom uporabila tudi slamice.
Spodnja torta mora biti čokoladna, ker je večina povabljenih čokoholikov. Zgornja pa bo sadna. Nekako najbolj všeč mi je višnjev nadev, ker se mi zdi, da ga še največ ljudi je. Tu se pa v poplavi receptov zgubim. Biskvit mora biti bel, ker bo že spodnja povsem temna, krema pa torej višnjeva. Prosim pomagajte mi s kakšnim receptom za nadev, ki paše k spodnji torti in bo primeren za nadstropno torto, da se ne bo vse skupaj razlezlo.
Ponavadi sicer to čokoladno torto prelijem s čokoladnim prelivom, zdaj pa razmišljam, da bi obe z maslenim, da lahko lepo zravnam, potem pa bom okrasila s tičino. Samo okrasila, ne oblekla.
Ali mislite, da bi bilo bolje, da obe prelijem s čokoladnim prelivom?
Oblačila torte v tičino še nisem, ne vem, če bi mi šlo, figurice mi pa gredo super od rok. (Delam s ponarejeno tičino maso)
Zato iščem tudi ideje, kako okrasiti torto za odraslega in otroka - dragi bo star 30 let, sinek pa 2 leti. Najbrž bom uporabila kakšne živalice, ne bi pa rada čisto otroške torte...
Hvala za nasvete!
sanja86