tema odprta - 26. nov 2010 12:19 | ogledi: 7.566 | odgovori: 11
Torej, naslednjo soboto praznujeta mož in class='poudarjeno'>n sinek rd.
Moj načrt je nadstropnan class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torta - spodnja bi bila tale:
http://www.kulinarika.net/recepti/4698/sladice/cokoladn
Vem, da smetanove kreme niso priporočljive za spodnjon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto, ampak zadnjič niti slučajno ni bila mehka, ampak čvrsta krema inn class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torta (je pa res, da sem kremo naredila že dan class='poudarjeno'>n prej, kot v receptu). Tako tudi zdaj mislim narediti kremo v četrtek,n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto v petek, zložit pa v soboto tik pred zdajci. Verjetno bom uporabila tudi slamice.
Spodnjan class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torta mora biti čokoladna, ker je večina povabljenih čokoholikov. Zgornja pa bo sadna. Nekako najbolj všeč mi je višnjev nadev, ker se mi zdi, da ga še največ ljudi je. Tu se pa v poplavi receptov zgubim. Biskvit mora biti bel, ker bo že spodnja povsem temna, krema pa torej višnjeva. Prosim pomagajte mi s kakšnim receptom za nadev, ki paše k spodnjin class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torti in class='poudarjeno'>n bo primeren class='poudarjeno'>n za nadstropnon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto, da se ne bo vse skupaj razlezlo.
Ponavadi sicer to čokoladnon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto prelijem s čokoladnim prelivom, zdaj pa razmišljam, da bi obe z maslenim, da lahko lepo zravnam, potem pa bom okrasila s tičino. Samo okrasila, ne oblekla.
Ali mislite, da bi bilo bolje, da obe prelijem s čokoladnim prelivom?
Oblačilan class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torte v tičino še nisem, ne vem, če bi mi šlo, figurice mi pa gredo super od rok. (Delam s ponarejeno tičino maso)
Zato iščem tudi ideje, kako okrasitin class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto za odraslega in class='poudarjeno'>n otroka - dragi bo star 30 let, sinek pa 2 leti. Najbrž bom uporabila kakšne živalice, ne bi pa rada čisto otrošken class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torte...
Hvala za nasvete!
sanja86