HAJ!
Kaj delam narobe , da mi vedno vsa marmelada steče iz rogljičev??? Uporabljam marelično marmelado .
Hvala!
Andreja2
HAJ!
Kaj delam narobe , da mi vedno vsa marmelada steče iz rogljičev??? Uporabljam marelično marmelado .
Hvala!
Andreja2
24. nov 2010 19:31
Sicer rogljiče delam velikokrat, z marmelado pa ne, tako da bo moj odgovor bolj tako - tako. Jaz bi šla na bolj trdo marmelado.
Pozdravček!
24. nov 2010 19:43
Ne pretiravaj s polnjenjem, raje še povrhu s čim prelij/okrasi, če hočeš res poštene rogljičke. Ko zvijaš ne zvijaj prenarahlo, robove pa namaži z jajcem in jih nekako na notri spodvij. Niso več "popolni" rogljiči ampak tesnijo pa bolje. Viva Meier
24. nov 2010 19:47
Meni marmelada ne steče , edino, če je domača ta gosta. Drugače pa te kupljene marmelade ratajo kr tekoče, včasih zgleda skoraj kot sok redko in na vse strani teče, pa spodaj pod rogljičkom se pol to zapali . No jaz delam vse take zadeve( buhteljne, slivove cmoke, rogljičke) z domačo slivovo pečeno marmelado. Edino to še lahko pomaga, kot je že Viva Meier napisala, da premažeš z beljakom ali rumenjakom po vrhu. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/
25. nov 2010 17:57
Uporabljam domačo marmelado pa teh problemov nimam ,če pa rabim kupljeno pa najprej zaviham široke krake navznoter pa potem zavijem . Imajo pač malo drugačno obliko Engie
25. nov 2010 18:15
Hojla.Jaz dam marmelado ponavadi kupljeno in ko začnem roglič zvijat,testo mal stisnem ,da marmelado zadrži na sredini in mi pol na malo katerem teče ven.........lp. petra30
26. nov 2010 7:02
Še najbolj se obnese posebna marmelada za peko, ki jo lahko kupimo tudi po trgovinah.
micogicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Palačinke z gobami in ajdovo kašo
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato