7. dec 2010 22:13
Sreca, ne vem kaj naj ti rečem. Pejdi od zdravnika do zdravnika, dokler te ne poštimajo. Jaz sem imela žolčne kamne že v srednji šoli, a ker sem bila "premlada" in "presuha" me niso resno jemali in sem imela leta in leta hude napade, rumeno kožo in oči (pa še takrat so me domov z urgence poslali, ker sem "nekaj pojedla in je pri njih taka luč, da se rumena zdim") Operirali so me, ko je bilo že čisto kritično in sem imela razcefran žolčevod, jetro... pa verjetno nikoli več ne bo v redu, samo boljše mogoče. Nekaj se sigurno da, samo nisem zdravnik, pa ne vem kaj. Zato vztrajaj. Pa veliko sreče.
Aja, kar se pa diete tiče: jaz sem po 2 mesecih začela vse jesti (skoraj 1 mesec sem bla itak v bolnici). Večkrat pravijo, da ti po operaciji žolčnih kamnov določena hrana lahko dela težave, (katera, boste/boš mogla sama ugotoviti). Pogosto delajo težave jajca in hruške. Meni ne. Zanimivo, da tudi jaz količinsko ne morem več pojesti tako velikega obroka kot prej.
Bolečine med lopaticami in tiščanje v žlički je pa od napihnjenega zraka, ker ga nekaj v trebuhu ostane in se "dviguje" (vsaj tako so meni povedali).
Vsekakor se je treba čuvati po operaciji in "šparati". Jaz se nisem dovolj dolgo, ker so bile take okoliščine, pa se mi zdi, da se mi kar pozna.
manevem