Nakup avta

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

10. nov 2010 9:06

Samo v razmislek, pri nakupu avtomobila je po mojem mnenju bistvenega pomena tudi varnost. In občutek varnosti v avtu.

peter

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

10. nov 2010 19:45

Do sedaj se še v nobenem avtu, v katerem sem se vozila, nisem počutila ogrožene, ne glede na velikost avtomobila. Pravijo, da so večji varnejši, ampak kaj naj počenjam z večjim, če ga npr. ne rabim.

No, sem se pa kar nekaj časa počutila ogroženo v avtu, kjer je za volanom sedela moja sestra. To pa priznam, pa ni bil kriv njen takrat 13 let star clio. No, zdaj se ne počutim več, izkušnje naredijo svoje.

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

10. nov 2010 21:07

Meni je varnost avtomobila povezana tudi z močjo motorja in primernim navorom, ki omogoča hitro reagiranje in varen umik iz nevarnih situacij. Dobra pločevina, jasno, je pomembna, pa rada imam, da je avto spredaj malo daljši (kar peugeot 207 na primer gotovo je), da je steber med vrati dobro postavljen, airbagi in še kak elementbi se našel. Pa zavore, jasno, in podvozje.

Ampak še tako varen avto z nevarnim voznikom ni varen.

Mamamia

mamamia

nina88  

član od: 6.3.2007

sporočila: 66

11. nov 2010 21:29

Pozdravček! Žal nisem uspela prej kaj odpisat, gužva v službi, doma napaka v povezavi z internetom.....polno enih stvari. No sedaj ko so mi pa le omogočili, da tale net lepo deluje, sem pa prebrala vaše komentarje- pohvale in kritike. Zanimivo kaj vse hvalite...haha...ja tako je Peugeot je francoz dražji res kot modus, ampak baje da pri renaultih je več težav z avti (kar naprej je nekaj treba šraufat), peugeot pa dragi deli, poraba večja,...kaj pa vem če bi se za kaj od tega odločila. Je pa tko nič ne moreš vedet, kako bo kakšen avto delal, ali naj bo ene znamke ali druge. Lahko je star ali mlad, pa ti povzroča težave, sploh če je že rabljen. hvala vam za pomoč pa upam da kaj pametnega kupim, kar mi bo dobro služilo (s čim manj stroški) lp Nina Nina

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

12. nov 2010 7:55

Nina88,

jaz imam Clio II, letnik 2002. Res da mu je kmalu na začetku crknila ena od šob, vendar so popravili brez problema, čeprav ni bil več v garanciji nisem plačala ničesar, ker je šlo očitno za tovarniško napako. Drugače pa je v  vseh teh letih samo redno servisiran. Leta 2002 sem kupila starega 8 mesecev v TPV Novo mesto. Je pa res, da je vedno servisiran na pooblaščenem servisu, z računom, tako da točno vem kaj so popravili. Daš mal več, ampak imaš potem eno leto mir. Mehanikov brez računa se izogibam, ker lahko naložijo kaj vse so popravli, pa se nimaš kaj pritoževat, če kaj crkne. In spet lepo odšteješ evrčke za popravilo, če se hočeš še kaj vozit.

Tako da moj naslednji avto bo definitivno spet clio, samo novejši model. Kupila ga bom pa sigurno spet preko uradnega prodajalca.

vida70

silven  

član od: 26.8.2009

sporočila: 130

12. nov 2010 8:13

Pri nas imamo Cliota 1,2 , letnik 2006. Nobenih težav.Meni je posebno všeč pri mestni uporabi. Je dovolj majhen ( parkiranje) in dovolj velik ( nakupi). Poraba ni prevelika. Prav tako imamo Seat Leona 1,8 T, letnik 2003. Prav tako nobenih težav. Pri nakupu tega avta sem bila sicer skeptična. Vendar sem zelo pozitivno presenečena. silven

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 410

11. dec 2010 18:29

Prosim za pomoč. Kupujem nov avto. Omahujem med KIA Ceed in Hyundai I30. Hvala. eta

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. dec 2010 20:42

Kia Ceed je bil v eni raziskavi (letošnjega datuma) na prvem mestu na lestvici, kateri avtomobili imajo najdražje servise/vzdrževanje, na drugem je bil Toyotin Yaris. Med najcenejšimi sta bila Fiat Punto Grande in Peugeotov 207. Tu imaš samo en link, kje je bila raziskava objavljena, sem že pozabila. Zgolj v vednost.

http://mojevro.finance.si/258745

Loni Makaroni

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 410

12. dec 2010 9:28

Hvala, Loni, to je zeloooo dobrodošel podatek! Ima mogoče še kdo kakšno izkušnjo z omenjenima avtomobiloma? eta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

12. dec 2010 21:17

V letu in pol smo s peugeotom 207 (1,6 prostornina motorja, 125 KM) naredili skoraj 50 tisoč km, brez problema, pri 30 tisoč je bil redni (brezplačen) servis. Poraba je solidna, pri vožnji po avtocesti z okoli 140 do 15 km/h okoli 6 do 7 l, pri okoli 130 km pade proaba na pet l, pri konstantni hitrosti, če malo pritisnem(o) na plin poraba skoči, jasno.

Pri mestni vožni troši okoli 8 l, sicer pa priznam, da pravzaprav ne kontroliram vendo porabe, to bolj sina zanima in mi on sporoča podatke.

Avtoje kar prostoren, se štirje v redu peljejo, mi v prtljažniku še psa (velikega) velikokrat vozimo.

No, jaz sem zadovoljna s tem avtom, niti slučajno ne obžalujem nakupa,sploh ker je zelo solidno izdelan, uprabljeni so dobri materiali, vozne lastnosti za to kategorijo vozila so dobre. Samo eno napako ima ta avto - ni cabrio... Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti