Jaz pa sem včeraj na blagajni Planeta TUŠ v Celju dobila mini zvežčič, resnično nikakršne kvalitete z nekaj recepti. V kvaliteto teh se ne bi spuščala. Zraven so slike postopka - ponekod tudi ne, kvaliteta fotografij je obupna. Objavljene so tudi slike avtorjev.
Najbolj pa me je zmotilo, da je proti koncu obrazec Pogodba avtorskega dela in prenosa avtorskih pravic s katero avtor (?) recepta na naročnika Videotop Color Media d.o.o., direktor Nikola Janković, prenese vse avtorske pravice, v pogledu koriščenja in dovoljuje uporabo recepta,..... saj veste kako to gre. Za vsebino, originalnost in kvaliteto celotnega avtorskega dela, v smislu materialne odgovorniosti, odgovarja izključno avtor.
AMPAK, ko bereš kratke komentarje avtorjev so med njimi v stilu: "Recept sem našla na internetu...." Za recept dobijo 10€. Se pravi, nekdo bo prepisal moj/ vaš / tvoj recept se zraven fotkal, poslal zadevo temu tipu, za to dobil 10€ in avtorstvo nad receptom??
Ali vas/nas/ me bo lahko jutri ta firma tožila oz. tožil avtor, čeprav smo tule objavili svoj recept, ki si ga je prisvojil en XY?
Si jaz to prav razlagam?
lp
vanjatajnsek