13. dec 2010 9:23
Tudi jaz gnetem na roke. Sem lani poskusila v kruhomatu, pa mi nekako ni odgovarjalo, tako, da letos spet z obilo ljubezni :) Glede masla se tudi strinjam, včasih pa uporabim trik, ki se zelo dobro obnese. Saj veste, lahko pozabimo tisto maslo na pult postavit :) V tem primeru mrzlo kocko masla enostavno naribamo na ribežen, na tanko, kot korenček. Narejeno v minuti, testo pa se normalno mesi.
Nadaljevala sem tudi s peko, pa še na bolniški sem trenutno...Prvič sem se lotila kukijev in moram reči, da so fenomenalni. Naredila sem čokoladne s pekanskimi orehi in arašidove z arašidovim maslom.
Ognjeni krst so doživeli tudi istrski cukarini, ki sem se jih zelo veselila, a glej ga zlomka. Tunkala sem jih v domačem žganju iz Poljanske doline, pa so bili nekam hudega okusa :) Kar v glavi se mi je zavrtelo, zato sem jih lepo spakirala v škatlo in zdajle ob kavi so prava jutranja vzpodbuda. Hik!
Odločila sem se razveseliti domače z lešnikovimi nasmeški, piškotki sreče, v katere skriješ skrivno toplo sporočilce.
Za konec pa še malo bolj fensi marcipanove štangice, za zahtevnejše odjemalce :)
katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2
Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 13.dec 2010 09:25