![](/userdata/avatar/B28XVY87G413C6XELAJ7.png)
3. dec 2010 12:18
Prvič pekla praznično pecivo :) (no, če odštejemo "pomoč" teti v otroštvu![](/forum/icon_smile.gif)
![](/forum/icon_smile_tongue.gif)
![](/forum/icon_smile_big.gif)
![](/forum/icon_smile_njam.gif)
![](/forum/icon_smile_mmm.gif)
![](/forum/icon_smile_abozicek.gif)
3. dec 2010 12:18
Prvič pekla praznično pecivo :) (no, če odštejemo "pomoč" teti v otroštvu
3. dec 2010 17:05
klavdijaB, lepa hvala za recept in seveda za vse ostale. Čez vikend moram nekaj od teh receptov preizkusiti. Lp Sabrina
4. dec 2010 10:46
Naredila Vendelinine piškote s čokolado in papajo in so zelo hvalili.Ker so hitro narejeni, bom še kdaj spekla. LP Saša
Mir in dobro!
4. dec 2010 12:43
ni ravno na temo ampak zlati kruhek je itak Italjanski general1983
4. dec 2010 13:29
Mamamia, a je že kaj ratalo na temo čokolada / pomaranča? Čarli08
4. dec 2010 18:52
no pa se je Miklavževa peka tudi pri nas končala ... sprva načrtovana kolekcija piškotov se je med delom kar malo povečala; preproste kekse sem morala podvojiti, razpokani piškoti so za prvič super uspeli, črno-beli piškoti so (povsem nenamerno) zelo malo sladki in prav pašejo v kontrast k telo sladkim kokosovim poljubčkom, ne manjka pa seveda tudi domači prijatelj in vanilijevi rogljički. jutri pa vse lepo zapakirat in Miklavža otovorit, pa bo (upam) pričaral nasmeh na obraz odjemalcem
4. dec 2010 19:52
Jaz pa se odpravljam delat cimetove zvezdice ... mikajo pa me tudi makroni . Mi bo kmalu jajc zmanjkalo
4. dec 2010 20:13
Evo ... otvoritev "sezone" božične peke z domačim prijateljem od ati zlatija
Petya
5. dec 2010 13:22
pri nas smo včeraj s hčerama delale moje mehke medenjake (letos prvič iz medu, ki so ga nanosile naše čebelice) in drugo rundo istrskih cukarinov.
5. dec 2010 15:59
Čarli08 je napisal/a: |
Mamamia, a je že kaj ratalo na temo čokolada / pomaranča? Čarli08 |
Še ne, naslednjič. V soboto sem ustavrila kolačke s kardamomom, pistacijami in rožno vodo (me je malo proti Iranu zaneslo ...), izjemno všeč so mi, pa tudi nekaterim, ki so jih že poskusili.
Potem sem si izmislila neke piškotke na temo kapučino in čokolada, so tudi uspeli, na koncu pa sem potem zmešala moko, kokosovo moko, rum, rumenjak, sladkor in maslo (ne me spraševat po količinah, delam kot Vendelina - sestavine dodajam po občutku, malo tega in malo onega, dokler ni testo voljno, kot se mi zdi, da mora biti). Okrašeni so s čokolado.
Sličice še moram naložit.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Palačinkina torta z malinami
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način