6. sep 2011 22:49
Pingvin je napisal/a: |
Tudi meni je zelo všeč kitchen aid. Odločam se med Kitchen Aid artisan in Bosch Mum professional. Malo me moti razlika v watih, čeprav, kolikor sem se pozanimala, naj bi bila moč obeh enaka oz. primerljiva. To mi je malo težko za verjeti, ker ima artisan le 300 w, bosch pa kar 1600. Tisti, ki imajo katerega od teh strojčkov, pa oba zelo hvalijo. Edini minus je cena.
Sem se že skoraj odločila za artisana, sedaj sem pa našla oglas na bolhi, ki ponuja boscha za le 330 EUR. redna cena obeh kje okoli 600 EUR. Pa sem spet malo v dvomih. Pri boschu tudi dobiš že bleder zraven, pri artisanu pa tega sploh ni. Je pa res artisan lepši, ker je barvast, bosch je pa siv. Edino za kitchen aida imajo sedaj v Ljubljania akcijo, da z nekim kuponom lahko dobiš 10% popusta, ampak še vedno te pride potem okoli 540 EUR. Pingvin |
Zdravo,
tudi jaz sem najprej padla na dizajn od Kitchenaida, vendar sem se mu kmalu (priznam, s težkim srcem) tudi odpovedala. Absolutno predrag za to, kar je. Potem sem se kurila na ta hudega Boscha MUM (BTW, obstaja tudi rdeč:), na koncu pa nabavila Kenwood Chef Titanium 1400 Watt. V paketu je prišla mašina s food procesorjem, blender s steklenim vrčem, mešalna posoda 4,6 l s štirimi različnimi metlicami, dokupila sem še zmogljiv mini sekljalnik (za začimbe, sladkor, kavo, pa tudi baby hrano ipd.) in mašino za sladoled - za vse skupaj sem dala dobrih 400 €. Dela ko šus (dobesedno!) in sem super zadovoljna! In nihče me ne bo prepričal, da 300 Wattna mašina zmore enako kot 1400 Wattna. Če ti to kakorkoli pomaga pri odločitvi...
strelka