Kitchenaid

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

7. maj 2013 18:29

Bannanna..kremaste barve je..ja,skupaj najbrž znese 2 kg mase.Priporočajo do 1,2 kg navadne moke+ostale sestavine po recepturi..in sem ga takoj testirala..gnetel je lepo..res pa je da je sam stroj  težak in ga ni prestavilo niti za milimeter.

Za krhko testo (biškoti,pite..)pa nekje 1/2 kg masla+moka+sladkor po receptu.Se pravi če imaš osnovi recept 3-2-1 je to nekje  1,5 - 1,7 kg mase.

Sem prebrala da si zasledila na tv ,ko je eden mešal beljake se mu niso strdili..najbrž ni imel prav naštimanega.Glavo si sam reguliraš da so metlice točno.Meni so ga naštimali in je ok.Tako trdega snega (10 beljakov iz  xx jajc) še nisem imela,pa imam že nekaj kilometrine v peki za..

Vrtejbenka

Vrtejbenka  

7. maj 2013 18:37

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Najbolj zoprna zadeva, ki jo mesi moj KA Artizan serije je Valizerski kruh iz baze. Vanj stresem 1 kilo moke naenkrat, vode je 8 dl, meša na 4 ali 6 celih 10 minut in priznam, da mu je malo toplo.  Ne glede na to, kaj delam, vedno pustim testo vzhajati v posodi, kot Vrtejbenka. Zakaj bi še eno mazala?

Aja, navodila čitam samo takrat, ko vse ostalo (logika) odpove. 

Vanja

Vanja..pri mojem piše da se  kruh gnete na 2..počasi in gvišno..je pa najbrž to odvisno od modela.Kar je bil dosedaj  sproban je zame res vrhunski.

Vrtejbenka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

7. maj 2013 19:04

Na drugem mestu imam tud jaz krem barvo, ki bo najbrž obveljala, ker tisti, ki sem si ga ogledala je 150 € dražji samo zaradi barve (kovinski brušen) :( Me je skoraj kap. Pa itak so vsi lepi. 

Pa nehi dražit, ker ga vsaj še en mesc ne bom dobila!!!  

Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 07. 2013 19:05

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

8. maj 2013 0:37

Vrtejbenka, problem je pri recimo treh beljakih, ne desetih. 

Če prečitaš moj zadnji stavek, navodil nisem nikoli čitala.  Drugače pa vse različice kvašenega testa (potice, kouglof, fernandoti, brioche) in tudi vlečeno testo miksam na desetki. Ob tej nastavitvi mesenja Valizerskega kruha, bi tudi KA izpustil dušo. 

Vanja

Vrtejbenka  

11. maj 2013 17:26

Meni je super stepel dva in tri beljake na 10 ..piše da večjo količino smetane in beljakov se stepe ne 8,manjšo količino (en par beljakov) pa na 10...bom pa sprobala tudi tvoj Valizerski kruh..

Vrtejbenka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. maj 2013 18:09

Zdaj moras probat se na en beljak juhu ;) 

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

12. maj 2013 19:27

Ali ima katera nastavek za delanje testenin in kako se obnese. Zaenkrat kitchenaida še nimam je pa na seznamu želja.

Suzi

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

12. maj 2013 19:49

Nastavek za rezance imam že skoraj dve leti. Ker testenin prej nisem nikoli delala, se mi zdi super, ker ima pogon na motorček in imam obe roki prosti za držanje testa. PArkrat sem omenjala, da delam testo samo po Jamiejevem sistemu. 

Razen tega, da je nastavek nesramno drag (cirka $100 pri nas), po moji oceni nima nobene druge slabosti.

Vanja

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

15. maj 2013 19:40

Jaz imam tudi dobre izkušnje z nastavki za izdelavo testenin: eden je za testo razvaljat, druga dva pa za različne širine rezancev. Delo gre hitro od rok, priključki so dobro in masivno narejeni, ni problema nobenega.

Nisem se pa odločil za nabavo tistega priključka za torteline delat: sem na youtubu videl kako gre, pa me ni zamikalo

Bojan zasebno

Vrtejbenka  

15. maj 2013 20:32

Sama imam pastajolo Imperia..ravno tako na elektriko in vsa iz rostfreia..priključke za 3 različne širine rezancev,za angelske laske,za špagete,raviole in za 3 vrst njokičev (kratkih testenin),kar je KitchenAid pri mešalnikih(mislim da je to njegova prioriteta) je Imperia za testenine.Sama ti priporočam da poglej malo naokoli za Imperio ali pa za Atlas 150..ta je tudi kvalitetna mašinca,dobiš jo v različnih barvah kot KitchenAid.Tudi cenovno se ti izplača.

Vrtejbenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti