Tristo kosmatih in druga čuda narave

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. maj 2014 10:19

nola

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. maj 2014 13:27

Šest jih je, tri muce in trije muci. Aprilski mački, rojeni  na petek, osemnajstega. Čez kakšen mesec lahko pridete ponje.

nola

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

4. maj 2014 16:08

Kako en kuža že od lani zvesto čaka pri tej smreki

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

15. maj 2014 11:33

Ooo, moj apartma že spet obratuje

Kdo bi ga podil, ko je pa ena taka srčkana in crkljiva živalica. Še sploh, odkar sami nimamo več mačk.

Cila

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

15. maj 2014 15:07

Mene pa zanima, kako pripravite vaše mačote in mačete, da prenašajo ovratnice proti klopom. Naša dva jih namreč ne - če jih zapneš preveč ohlapno, si jih snameta v par minutah, če jih malo bolj zategneš, tudi ni v redu, enkrat se nam je eden z ovratnico zataknil na ograjo in smo ga komaj še pravi čas sneli. Tisto tekočino za med ušesi pa eden prenaša, drugi pa je zgleda alergičen in res nimamo srca, da bi ga mučili. Bolh pa ne maramo. Imate prosim kak nasvet?

Sonja

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

15. maj 2014 15:25

Najprej jih opereš z mačjim šamponom proti bolham (razen če se absolutno ne pustita), nato pa postopno navajaš najprej z nežnejšimi tipi ovratnic iz blaga (ki niso tako zelo moteče), potem pa sčasoma prešaltaš na debelejše oz. plastične proti bolham.

Pomaga tudi, če mačkona takoj potem, ko ovratnico nataknete, nekako zamotite - lahko z njegovo najljubšo hrano (kot nagrada), igračko in/ali z igranjem s daljšo bilko trave ali dajlšo olistano vejico.

Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 15. 2014 15:25

babka1951  

15. maj 2014 21:36

Narava se prebuja in z njo tudi speče živalice. Kaj vse že rine na zgodnje sonce

babka1951  

19. maj 2014 19:23

In mama je svoj naraščaj na plano pripeljala

kozamurnik

sporočila: 2311

19. maj 2014 22:39

Babka 1951, to je pa čudovit prizor, ne vidiš ga ravno vsak dan.

murnik

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. maj 2014 23:59

limnol je napisal/a:

Mene pa zanima, kako pripravite vaše mačote in mačete, da prenašajo ovratnice proti klopom. Naša dva jih namreč ne - če jih zapneš preveč ohlapno, si jih snameta v par minutah, če jih malo bolj zategneš, tudi ni v redu, enkrat se nam je eden z ovratnico zataknil na ograjo in smo ga komaj še pravi čas sneli. Tisto tekočino za med ušesi pa eden prenaša, drugi pa je zgleda alergičen in res nimamo srca, da bi ga mučili. Bolh pa ne maramo. Imate prosim kak nasvet?

Sonja

Moji imajo srečo, da dobro prenašajo ampule proti bolham in klopom, ni težav.
Sicer pa limnol, ampule se pravilno nanese na hrbet, med lopatice in ne med ušesa!!!

Na tržišču (na veterinah) dobiš več vrst teh ampul, morda tvojim ne ustreza ena, bi jim pa druga?

Kaj od tega ste preizkusili, morda poskusite z enim od teh, ki ga še niste oziroma se posvetujte z veterinarjem:
Frontline Combo

Advocate (ta je super, je deluje tudi proti glistam in trakuljam)

Beaphar flea drops

Fypryst

"naravne" Biospotix

Dobi se tudi ampule in spreje iz naravnih sestavim, morda bi tvojim mucam to bolj ustrezalo?
V večini zoo trgovin dobiš sprej Biospotix, sicer pa v spretnih zoo trgovinah še marsikaj, recimo Bio-groomov sprej, pa tudi TULE najdeš cel kup različnih preparatov. Preglej in preizkusi kaj novega :)

Ovratnic pa se izogibam, zaradi varnosti. Mačke so preveč radovedne in se je tudi pri nas že zgodilo, da je mlada muca skoraj obvisela na štrleči veji, obešena za ovratnico :/

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti