18. jan 2014 7:37
A kdo ve kako fige cvetijo?
nola
18. jan 2014 7:37
A kdo ve kako fige cvetijo?
nola
18. jan 2014 8:24
Figov cvet je v samem sadežu,v figi....pa ja primorke vemo..
Vrtejbenka
18. jan 2014 10:18
Ne vem, zakaj, a spomnila sem se na popevčico, če bi se še enkrat rodil, Primorec bi bil.
naor
18. jan 2014 10:44
Nola, nekaj časa te ni bilo, nekateri smo te pogrešali. Bienvenida.
ežoj
18. jan 2014 16:28
Saj jih vidiš - socvetja fig, namreč! Na prvi slikci. Spodaj je luknjica, tam noter zleze figova muha al kako se že temu žužku reče (me je firbec tako matral, da sem šla brskat po netu in ugotovila, da sem pozabila vse - to ni figova muha, pač pa osica šiškarica (Blastophaga psenes L.)) in opraši cvetove v notranjosti. Odkar sem to izvedela, vsako figo razpolovim, predno jo pojem
lp
cervus
18. jan 2014 16:44
Elči, . Ko sva midva imela figo prvo leto, sva se tudi izobrazila o figah! Jaz bi fige viganom odsvetovala.
Vanja
18. jan 2014 18:08
Vrtejbenka je napisal/a: |
Figov cvet je v samem sadežu,v figi....pa ja primorke vemo..
|
Seveda, tiste brez morja pa še najbolj, a ne ?
nola
18. jan 2014 19:48
Ja, seveda, nola, da tiste brez morja še najbolj! To je bilo znano že kovačevi kobili....
lp
cervus
18. jan 2014 23:07
nola je napisal/a: | ||
Seveda, tiste brez morja pa še najbolj, a ne ?
|
Jaz sem primorka ..in če tebe to kaj moti je to tvoj problem,ne moj ...in ja, morja imam točno toliko kot ti..in ja,na fige se spoznam,imamo dve veliki figi, eno enorodno eno dvorodno(ti ki si tudi primorka,z obema nogama v našem morju. veš kaj to pomeni),veliko jih uporabljam v kuhinji,mislim,da sem objavila tudi nekaj receptur tukaj z figami.. tako da,ja sem primorka...
Vrtejbenka
19. jan 2014 8:10
Jaz sem tudi primorka z figo na vrtu in brez morja.Od malega so me učili,da je treba vsako figo odpret preden jo poješ,ker so mravljice v figi.
suziqatroKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolka v srajčki
Špageti karbonara