Tristo kosmatih in druga čuda narave

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

2. apr 2012 14:42

Pinka, Henri je res zelo lep muc, tudi ime ima tapravo. Se pa globoko strinjam z mamoF in tudi jaz toplo priporočam kastracijo. Vam in Henriju bo to prineslo mirnejše, kvalitetnejše življenje, pa tudi manj stroškov v prihodnje, za zdravljenje različnih bolezni ali ran, ki so pri takihle navihanih potepinih zelo pogosta nadloga.

Uživajte v druženju in naj je pred Henrijem zdravo in dolgo življenje.

zeta

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

2. apr 2012 15:11

Iii, pinka, naj vam bo v veselje!

Ne me narobe razumet, ne mislim nič slabega, se mi je pa med prebiranjem utrnilo, da počasi določene vrste živali ratujejo naše plišaste igračke, le da so žive.

lp

mzm

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

2. apr 2012 15:42

Se strinjam, da jih je potrebno kastrirati, pa, da se ne ubija malih muc na vse mogoče načine. Ampak, ti pribežniki niso "najini" pridejo k hiški in potem jih pobožaš, dobijo hrano in pridejo še in še...

lp, pinka

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

2. apr 2012 17:23

Seveda z veseljem pridejo k vama, če so pa zmeraj dobrodošli in lepo sprejeti

Tale Henri je pa en zelo pameten mucek, da je ravno vaju izbral!

Saj zato, ker čutim, da imaš res rada te mačkončke in te skrbi zanje, bi bilo pa fino (če bo mucek ostal pri vaju in ga bosta posvojila), da se s kastracijo tudi vidva rešita skrbi in tudi stroškov ob poškodbah in boleznih, kot je že Zeta omenila.

Očitno tem "pritepenčkom" pri tapravih lastnikih ni tako lepo kot pri tebi, zato pa še prihajajo.

Mojca

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. apr 2012 18:14

Šef harema in ponos mojih dveh, scrkljan pa v nulo, tako da ga imamo kar namesto mačka.

Skoraj slišiš ga, kako prede, ko ga čohaš.

Loni Makaroni

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

2. apr 2012 18:27

mamaF. zelo lepo si opisala in vse napisano drži, razen ene stvari, na žalost. Nič ne pametuješ in nič ne zamerim.

Naš Miki je bil kastriran, pa se vseeno ni držal doma, tako, da smo velikokat podvomili, ali je bila kastracija sploh (v redu) narejena.

Nikoii, res nikoli ni bil doma čez dan, če je že prišel, je prišel jest (pa še kup prostoživečih zraven). Zanimivo je, da je poleti prihajal spat v hišo, pozimi pa, če je bilo zunaj še tako mraz, nikoli.

Zato sem tudi napisala, da se novim mačkom odpovedujemo, ker, kot je napisala Mzm, imeti mačka, ki ne gre nikoli ven, se mi ne zdi v redu.

Pinka, tebi pa privoščim veliko veselja z lepim Henrijem. pa da bi bil zdrav.

rosie

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

2. apr 2012 19:09

Rosie, te zelo razumem ... po raznih izkušnjah lastnikov mačkov iz drugih forumov, pa tudi iz raznih veterinarskih nasvetov se da razbrati, da seveda tudi kastracija ni 100% zagotovilo, da maček ne bi hodil na izlete, na žalost. Sploh tisti, ki so bili kastrirani že kot spolnoaktivni odrasli samci, znajo še vedno obdržati nekatere navade "iz prejšnjega življenja", kot uje recimo markiranje, pa obramba teritorija in podobno. Naj bi bilo dosti uspešneje, če se poseg opravi pred prvo gonitvijo, nekje okoli 6. meseca.

Pri nas smo kastrirali še mladiče (6 mes.), ki niti še niso kazali "odraslih" navad, in kar se tiče markiranja, zavijanja in tuljenja, pa tudi potepanja - tega niso počeli.

Verjetno pa je od vsake posamezne živali odvisno, kako se kaj odvije.

In ko praviš, da je pri vas veliko potepuških mačk, ki možno prenašajo razne bolezni, je tvoj strah upravičen ... konec koncev si že one lastijo ves teritorij in lahko tepejo tudi kastrirane mačke, ker jih pač jemljejo kot vsiljivce.

Nam je pa nekoč avto pred hišo zbil takega mačka, starega komaj 3 leta ... na žalost, četudi se je držal hiše in spal vedno notri, le čez dan je zviznil na vrt, se je zgodilo ...

Mojca

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. apr 2012 12:18

HB, pri nas še nismo tako trčeni, no, vsaj upam, da ne...

Loni Makaroni

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

10. apr 2012 20:51

Morda kdo ve, kakšen "regrat" je tole:

lp

mzm

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

10. apr 2012 21:02

Regrat z enim malček zgodnjim majskim hroščem ali bolje, kakim njegovim bližnjim sorodnikom. Takole nekako: Taraxacum officinale var. flos-cimex

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti