Tristo kosmatih in druga čuda narave

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

13. maj 2011 12:45

Prepelica stopi na žogo...

Začetnica

mucacopatarica  

član od: 13.5.2011

sporočila: 2

13. maj 2011 12:49

prav mogla sem it to pogledat...

Mačko nemudoma pelji k veterinarju najbolje obe). potem pa jih imej v stanovanju. Očitno v tvoji okolici niso primerni pogoji za imet muco zunaj. Tako ali tako pa je bolj varno da je mačka notri in ji tam tudi nič ne manjka.

Sama imam mačko notri in živi kot kraljična in niti nima blazne želje po lepotah zunanjega sveta (beri: prometne ceste in posledično prezgodnja smrt pod kolesi, razne strelaske rane, zastrupitve in še in še)

Pa še to: pričakovana življenjska doba mačke/a je najmanj 15 let. Zelo majhen procent zunanjih mačk doživi tako starost na žalost.

Le zakaj je tako malo pasemskih mačk zunaj? zato ker ljedje ne bojo spustili na cesto nekaj za kar so plačali cca 800 e. Prelepe domače mačke pa so prepuščene milosti oz nemilosti zunanjega okolja. Ni fer res ne.

Evo zdej sm vam dala materiala za obdelovat...

mucacopatarica

neznan uporabnik

13. maj 2011 13:14

Imam občutek, da Nejčica ne živi ravno v zaprtem stanovanju nekega bloka.

Jaz bi prijavila policiji, naj dajo "neznanega storilca" v mapo..slej ko prej bo  dobil svoj album.

K veterinarju pa seveda pod nujno.

japaja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

13. maj 2011 13:16

Zlata kletka je še vedno le kletka!

lp

mzm

nejčica  

član od: 6.1.2010

sporočila: 174

14. maj 2011 0:30

Draga prepelica,predno ljudi obtožuješ zajami sapo!Kaj misliš,da če bi mi za žival bilo malo mar ali pa če bi z njo grdo ravnali bi to objavljala na spletu?Naj ti povem ,da je za naše živali lepo poskrbleno.Imamo kužka ,ki ima pesjak velik 3 kra 3 hiško,senčko,zavetje.Vsak dan je sprehajan ali pa prosto teka okoli hiše.Hranimo ga z briketi biomil ter s kakim pribolškom iz kuhinje.Redno mu menjujemo vodo predvsem pa ga imamo radi in se z njim veliko ukvarjamo.Muci ponoči spita v garaži,čez dan sta zunaj.Živimo v vasi petih hiš, okoli so travniki in njive zato mi je bilo normalno,da sta muci zunaj.Pozimi sta v kurilnici ,katere okno je rahlo odprto ,da lahko po želji gresta tudi ven.Predno si ti napadla kot kak volk, sem jaz že ukrepala.Z muckom sva bila pri veterinarju.Rana je rahlo nad očesom tako,da oko ni poškodovano.Dobila sva jodovo razstopino.Metek se je od ličnice odbil tako da,ne bo imel trajnih poškodb.Veterinarju sem tudi povedala kako sem rano oskrbela,naj povem ,da pravilno ,lahko bi jo samo zmila s prekuhano vodo,Kar pa se tiče mazila ni to kr nek zvarek ampak krema za vnetje oči.Kar po zatrdilu veterinarja ni popolnoma nič narobe.Bog me kaznuj če bi mu škodovala,mal soli pa mam v glavi.Rano mu ni zalimal ali kakor koli obvezal.Baje ,da se najlepše celi na zraku.Veterinarjeve besede"živali znajo odlično poskrbet zase in tole si bo muc sam zlizal"!Kar je res,Maki si tačko oblizne nato pa obriše rano.Med tem časom je šel bratec na PU samo na kratko,nimajo kaj storit.Ko sem prispela domov sem poklicala veterinarsko upravo.Pogovarjala sem se s šefom regije,gospod je bil izredno prijazen,razumljiv in poslušen.Celo vprašal me je koga sumim.Žal pa je samo moja beseda ,da je muc obstreljen premaloTrden dokaz bi bil rentgen s posnetkom metka v telesu.Streli so očitno lovske puške iz razdalje daljše od 15 metrov zato se od telesa odbije.Povedala sem tudi to ,da so muce zunaj,če je kaj narobe.Rekel je da je z aktom določna svoboda živali.Zaključek vsega tega je,da inštitucije zelo težko kaj ukrepajo.Sama pa bom reševala problem tako,da sosedom povem ,da je narejena prijava.Mislim da ni rešitev v tem,da zapiramo muce v hišo in jim kratimo svobodo.Storilec pa si bo medtem našel novo žrtev psa,kokoš,....kar pač mu pride pod roke.Rešitev je stopiti mu na prste.Seveda pa moram imeti dokaz in bit 100% kdo to je.Ni dovol samo sklepati.Zato bomo na hišo vgradili kamere(to nam ne predstavlja tak problem,brat se s tem ukvarja)Osumljenec nima prijavljenega orožja zato pa se lahko sproži postopek.Tako lahko jaz rešim problem.

Za konec bi napisala še to,da je kulinarika edini portal ki ga berem in v njem tudi kaj napišem.Tukaj se mi zdijo ljudje res srčni.Očitno pa je tudi nekaj volkov,ki čakajo kak kos svežega mesa ,da ga razstrgajo.Toliko iz moje strani.Pričakujem opravičilo prepelice!Če pa dvomiš o oskrbi mojih živali piši na SZ ti dam naslov in pošli inšpekcijske službe k meni domov pa še ti pridi zraven.Pišem zadnjič ,ker jaz se z volkovi ne grizem.

Vsem ostalim pa veliko lepih trenutkov s kosmatinci, mucami ,Špelo, Špelcami in ostalimi mrcinicami!

nejčica

Sporočilo je spremenil(a) nejčica dne 14. 2011 00:36

prepelica  

član od: 10.5.2011

sporočila: 6

14. maj 2011 10:55

Nejčica pravilno je, da si mačko peljala k veterinarju. Ti si situacijo opisala zelo resno, hkrati pa spraševala, če je smiselno, da jo pelješ k veterinarju. Strelne rane niso malenkost in na žalost res obstaja tudi veliko ljudi, ki mačke kljub hudim poškodbam sploh ne oskrbijo ali pa to počno z raznimi domačimi žavbami, ki znajo narediti več škode kot koristi. Nikoli ne veš, če ti bodo po prijavi sosedi nehali streljati na mačke - lahko da bo mir, lahko pa da bodo nadaljevali in muc enkrat res več ne bo nazaj. Veliko ljudi mačk ne mara, vedno več je raznih norcev in premaknjencev, ki jih zavestno pobijajo. Jaz pač ne bi več tvegala življenja živega bitja, ki ga imam rada. Svoboda je lepa stvar, če je varna. Če pa ni varna, je pa, preden bo prepozno, mogoče res za pomislit o malce več nadzora nad tem, kje se muca giblje. Kot vidim imate psa pod nadzorom. V razvitih državah je vedno bolj pogosto, da so tudi domače mačke pod nadzorom. Ogromno je člankov na to temo in vtisov ljudi, nasvetov ipd. Notranja muca še zdaleč ne pomeni, da je mačka ves čas zaprta v eni sobici brez sončne svetlobe in da ji je dolgčas. Pa še en nasvet, če gre res za lovca - kolikor je meni znano, je zakonsko določeno, da sploh ne smejo več streljati ne na pse in ne na mačke, nekateri tega še vedno ne vedo... Kakorkoli že, želim ti veliko veselja s svojimi kosmatinci in da se take situacije ne bi več ponavljale. :)

Tudi jaz se ne bom več oglašala, ker tudi sicer ne spremljam teh forumov, samo slučajno sem opazila in se mi je pač zdelo smiselno pokomentirat. 

Sporočilo je spremenil(a) prepelica dne 14. 2011 11:02

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

14. maj 2011 16:33

opozorila bi, da je nejcica svoj prvi post pisala skoraj ob polnoci! Vprasanje ali naj pelje k veterinarju sem sama razumela bolj kot vprasanje ali to v nasi dolini Sentflorjanski zadosca za kaksne sankcije proti osebkom ki obstreljujejo zivali ali pa je potrebno klicat, prijavit,... se kam.

Upam nejcica da se bo z mucki vse lepo izslo in da ti bosta se dolgo delala druzbo.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

16. maj 2011 17:11

Upam, prepelica, da imaš enak odnos tudi do vseh živali v naravi.

rimljanka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

31. maj 2011 20:09

Nismo, do zdaj!

lp, stopljena miš

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti