19. maj 2014 23:59
limnol je napisal/a: |
Mene pa zanima, kako pripravite vaše mačote in mačete, da prenašajo ovratnice proti klopom. Naša dva jih namreč ne - če jih zapneš preveč ohlapno, si jih snameta v par minutah, če jih malo bolj zategneš, tudi ni v redu, enkrat se nam je eden z ovratnico zataknil na ograjo in smo ga komaj še pravi čas sneli. Tisto tekočino za med ušesi pa eden prenaša, drugi pa je zgleda alergičen in res nimamo srca, da bi ga mučili. Bolh pa ne maramo. Imate prosim kak nasvet?
Sonja
|
Moji imajo srečo, da dobro prenašajo ampule proti bolham in klopom, ni težav.
Sicer pa limnol, ampule se pravilno nanese na hrbet, med lopatice in ne med ušesa!!!
Na tržišču (na veterinah) dobiš več vrst teh ampul, morda tvojim ne ustreza ena, bi jim pa druga?
Kaj od tega ste preizkusili, morda poskusite z enim od teh, ki ga še niste oziroma se posvetujte z veterinarjem:
Frontline Combo
Advocate (ta je super, je deluje tudi proti glistam in trakuljam)
Beaphar flea drops
Fypryst
"naravne" Biospotix
Dobi se tudi ampule in spreje iz naravnih sestavim, morda bi tvojim mucam to bolj ustrezalo?
V večini zoo trgovin dobiš sprej Biospotix, sicer pa v spretnih zoo trgovinah še marsikaj, recimo Bio-groomov sprej, pa tudi TULE najdeš cel kup različnih preparatov. Preglej in preizkusi kaj novega :)
Ovratnic pa se izogibam, zaradi varnosti. Mačke so preveč radovedne in se je tudi pri nas že zgodilo, da je mlada muca skoraj obvisela na štrleči veji, obešena za ovratnico :/
Mojca