6. jul 2013 6:14
Johanna, na prvi sliki so kosi. Kar precej" dela" sem imela z njimi.Drva so pokrita z valovitko, ta pa se hudo segreje in če je ne bi pokrivala z ogromnimi vejami, bi se v tej vročini dobesedno skuhali in zagotovo ne bi preživeli.
V hišici sta pa vrabčka, slikano je s terase, sta tako vpila, da ju ni bilo mogoče spregledati.
Ptičnice naredi kar mož, načrte si je našel na netu, vsaka vrsta ptic ima drugačne potrebe in tudi okuse.
Del valilnice je narejen tako, da se odvije( dvigne) zato da se gnezdo jeseni odstrani in naslednjo pomlad je nared za novo družinico.
Tale na sliki je že dotrajana in stara, sem jo že mislila zavreči, pa sem jo vseeno dala na podstrešno okno. Vrabci redko gnezdijo v valilnicah, raje pod korci na strehi, no tokrat so se odločili drugače. Tako da drži, da po sedmih letih vse prav pride...
Pravkar si spleta gnezdo tudi sivi muhar, amapk ne v valilnici, narejeni posebej zanj, ampak nad lučjo pod balkonom. Ta ima od vseh mojih pernatih podnajemnikov najbolj nenavadne okuse in si spleta gnezdo na dokaj čudnih, včasih nemogočih mestih.
Tako pestrega življenja na podežeju ne bi zamenjala za še tako imenitno mestno džunglo, to je ziher.
lp Lučka