18. jan 2011 11:06
To je pa moja lepotička Nely.
LP, Lea
18. jan 2011 11:06
To je pa moja lepotička Nely.
LP, Lea
30. jan 2011 15:48
Leiiča je Nely havanski bišon?
ajmar
31. jan 2011 13:21
pinka je napisal/a: |
Bojanca, a kdaj pade dol? Mleko povzroča drisko in gliste. lp, pinka |
Pinka, kravje mleko drisko pogosto povzroča, saj je večina mačk preobčutljiva na laktozo. Nekatere "mlekoljubke" pa brez posledic uživajo kozje mleko, očitno ga lažje prebavijo.
Gliste pa ... gliste in (kravje) mleko nimajo nikakršne povezave. Res je driska pogosta spremljevalka glistavosti (sem sodi še napihnjem trebušček, praskanje mačke po analnem predelu, neješčnost, bruhanje itd., pri mladih mucah lahko močna glistavost (in trakuljavost) povzroči celo smrt zaradi zastrupitve z iztrebki teh zajedalcev.
Žival se z glistami okuži takrat, ko zaužije jajčeca glist (enako je pri trakulji). Mleko nima s tem nobene zveze, res ne. Jajčeca glist lahko prinesemo v hišo tudi ljudje, na obutvi oz. obleki, zato je za preventivo pred temi zajedalci pametno, da tudi izključno notranje mačke 3 - 4 krat letno razglistimo (na tržišču imamo kar nekaj zdravil, tako v oblii tabletk, kot ampule, kjer se njeno vsebino nanesa na kožo mačke na vratu).
Tule je lepo opisano, kako pride do okužbe z notranjimi paraziti pri mačkah in psih in kako preprečevati okužbo:
http://www.veterinakropec.si/Clanek_04.htm
Mojca
1. feb 2011 14:47
mamaF, hvala za pojasnila. Mleko sem zmanjšala na minimum zdaj je samo za posladek. Tabletke za gliste sta itak dobila, Bučko je dobil še ampulo, ena ga še čaka za 2 tedna. Žal se pa Milko ne da ujet, da bi še on dobil ampulo. In je najin gost že več kot pol leta, pride pa 2x na dan. lp, pinka
3. feb 2011 16:34
Neverjetno! Prej mi je sugurno pol ure na balkonu sedel selec. Kaj so golobi polagali ovinek, ko so ga med letom zagledali. :)
Verjetno sem ga prav identificiral, ker ne vem s čim bi ga lahko zamenjal. (?) Škrjančar ni, ker nima rdečih 'hlač' in sploh bi ta moral bit v tem času daleč na jugu. Motijo me edino te bele pege po perutnicah. Je lahko kaj drugega, za kar sploh ne vem?
p.s. Sem že razčistil! Po vsej verjetnosti je to skobec. Preseneča me sicer velikost in zakaj so golobi naredili tako paniko? Se tudi skobca bojijo?
Sergej
3. feb 2011 17:58
Zgleda, da jih je letos kar precej naokoli in posledično ni okrog naše hiše skoraj nobenega vrabca, golobov pa sploh ne.
rrr
4. feb 2011 10:45
Sergej.a ima tvoj skobec pogled na Osnovno šolo? jampina
18. feb 2011 14:10
Tale je pa tako zabaven, da vam ga moram pokazat
Blanchy
19. feb 2011 10:39
Lučka52, tile trije so pa čisto pravi žegen za tvoj in njihov dom. Pri nas je pa na žalost vedno več srak in šoj, ki preženejo vse siničke in druge ptice pevke.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Malinini razpokančki
Bolj enostavno in poceni ne gre