Pozdravljeni,
imam problem in sicer sin se je pred dvema letoma vpisal na višjo splošno pomorsko šolo Portorož. Ker pa je pri tem študijo veliko "učenja na pamet" mu ni šlo in tudi ni bilo to kar je pričakoval. V tistem letu je dobival štipendijo. Potem se je lansko jesen prepisal na isti šoli (spremenil se samo smer) na navtiko. Le to je letos končal uspešno in je sedaj drugi letnik. Sveda ni imel štipendije. Meni je bilo rečeno, da če ne napreduješ je pač štipendija v mirovanju. Do tu vse lepo in prav. Potem pa dobimo obvstilo, da mora za za štipendijo izpred dveh let vso vrniti. Pritožila sem se, pa je gospod Svetlik odločno napisal, da je pritožba neutemeljena. Kaj sedaj? Letos sva spet vložila prošnjo in jo bo dobil. Ima kdo mogoče kakšne izkušnje, če je možno, da se to vračilo malo odloži. V družini nas je pet in samo jaz imam redne prejemke.
Hvala za pomoč
P.S.: V času, ko je sin prejemal to nesrečno štipendijo so meni avtomatsko znižali otroški dodatek, dobila sem višjo položnico za vrtec... Po vprašanju, če mi bodo sedaj to razliko vrnili pa odgovor: takega primera še nismo imeli, najbrž pa tega vračila ne bo (?)