Lepo pozdravljeni!Imam vprašanje glede sprehajanje psa na povodcu.Srečujem pse brez kontrole in prosto po Prešernu.Ker imam psa manjše rasti se lahko kaj hitro zgodi,da pride do nesreče,saj so velike mrcine največkrat zelo napadalne in alergične,če grem mimo njihovega dvorišča.Pridrvijo na cesto,renčijo tako,da se največkrat ustavim in odločno zavpijem "stran!"To moram večkrat ponoviti.Tak sprehod,ki traja uro,je zelo utrujajoč,saj sem neprestano v elementu,nesproščena in gledam pri vsaki hiši kje bo kakšen prinorel.Zadnji sprehod se je končal tako,da so me prišli iskat z avtom,ker si enostavno nisem upala naprej,pes je namreč renčal in se postavljal na zadnje noge in deloval zelo napadalno.Gospo sem opozorila,da bom v prihodnje poklicala policijo in mi je zatrjevala,da je pes res prijazen,saj ga bojda otroci celo jahajo....
Naslednjič je bilo enako,pes na dvoriču,ki sicer tokrat ni pridrvel na cesto je pa lajal z dvorišča in renčal(zoprn občutek)Klicati policijo pri vsaki hiši,kjer pridrvi pes,ki ni pod nadzorom?Dokler ne bo kaj hujšega,sem prepričana,da tudi policija ne bo ukrepala.Imam sicer solzilec namenjem temu in mi ga za enkrat še ni bilo treba uporabiti in upam,da tako ostane.Vem,da se pri psu vse lahko zgodi v sekundi in bom težko reševala v tistem trenutku svojega psa,morda celo sebe.Kako se vi obnašate v takih situacijah in kako odreagirate?
Da bi zamenjala sprehajalno pot,je nemogoče,ker moram v vsakem primeru,čez nekaj vasi pa tudi neumno se mi zdi,da bi iskala drugo pot.
Hvala za nasvete in lep večer še naprej!
sarin