18. okt 2010 8:46
Živjo Ajmar, pri raci in ostali perutnini čim manj filozofiraj. Ker imajo te ptice svoj okus,ki je v bistvu nežen je treba paziti, da ga ne prekriješ s kakimi začimbami. Torej, raco nasolim (o tem, da je treba perutnino malo bolj soliti ne bom posebej poudarjal ker sem prepričan da to veš ) od zunaj in znotraj, v trebušno votlino ji zabašem eno olupljeno čebulo in eno kislo jabolko. Narahlo posujem z timijanom , v pekač dam malo olja in vroče vode, položim vanj raco in dam pečt. Pečem med 1,5 do 2 uri na 180-200 stopinjah odvisno od velikosti race ,seveda pa je pomembna tudi pečica tu pa vsak svojo najbilj pozna. Po dobri uri jo obrnem pečem še naprej dokler ne dobi lepo zapečene rjave barve.
Vidiš da ji povsem enostavno , meni je tak način najbolj okusen. Z raco delam sicer še podvarak mi je tudi všeč enkrat sem pa delal po receptu Oliverja in sicer z rabarbaro in ingverjem- bilo je dobro pa nič pretresljivega.
Zraven naredim mlince in v vinu dušeno rdeče zelje z jabolki. Dobro kosilce za tale letni čas sploh če imaš poleg kozarec mladega vina. Pa kak kostanj, jasno.
lp
hedonist