Rekreacija

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 3. okt 2010 19:25 | ogledi: 4.360 | odgovori: 14

ko popapamo, pa ko popupamo bi pa rabili sedaj jeseni še kakšno drugo akcijo - rekreacijo namreč.

Sama imam težave s hrbtenico, vendar ne vem za kaj se bi odločila, za aerobiko, ta je pri nas 2x na teden in ima tri stopnje, ali pilates, ta je 1x tedensko.

Na aerobiki sem pred leti že bila, na pilatesu pa še ne, sem pa slišala, da je to za hrbtenico bolje.

Pa me zanima za katere vrste rekreacije vi odločate, in vam najbolj leži.

lp,

anitram1

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

3. okt 2010 19:54

Do sedaj sem se vedno rekreirala s tekom ali hojo, letos pa bom začela z aerobiko. Margot

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

3. okt 2010 19:58

Jaz sem si pa s pilatusom totalno pokvarila križ v približno enem mesecu. Pa sem vedela, da z njihovimi vajami bolj obremenjujem spodnji del hrbtenice, kot pa krepim trebušne.

Vanja

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

3. okt 2010 20:07

Če ima človek težave z hrptenico, odvisno seveda v katerem delu, aerobika ni najbolj priporočena. Sama hodim na razgibavanje k fizioterapevtki in mi to zelo koristi. Seveda to ni namenjeno za hujšanje ali za pridobitev ne vem kakšne kondicije , gibčnost pa je občutno boljša. Pilates mi je zdravnica odsvetovala.

Če nimaš kakšnih težav je najbrž vseeno za kaj se odločiš.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

ariella  

član od: 29.1.2010

sporočila: 16

3. okt 2010 20:21

Kar se tiče hrbta: -priporočam hojo v hrib (ker si vedno rahlo nagnjen naprej, zato zelo malo obremenjuješ hrbtenico) in plavanje. Odsvetujem pa hojo po ravnem, saj je velika verjetnost, da imamo takrat hrbtenico uleknjeno, posledica pa je bolečina v hrbtu oz. križu. -za hrbet je najboljša klasična telovadba oz. telovadba po starem. Te vaje lahko zasledimo tudi pri pilatesu, jogi... Ampak pazite, saj vsaka vaja ne ustreza vsakemu. Tri dni zapored delajte samo po pet vaj, tako lahko kontrolirate, če je vse v redu. Če drugi dan komaj vstanete iz postelje, vam vaje oz. vaja ne ustreza. Sama delam vaje za hrbet, se za kakšno uro ali dve spravim na kolo, včaih pa na manjši sprehod. Lepo in aktivnio jesen vsem!

Vanja_v_ZDA  

3. okt 2010 20:25

ariella je napisal/a:
Kar se tiče hrbta:-priporočam hojo v hrib (ker si vedno rahlo nagnjen naprej, zato zelo malo obremenjuješ hrbtenico) in plavanje. Odsvetujem pa hojo po ravnem, saj je velika verjetnost, da imamo takrat hrbtenico uleknjeno, posledica pa je bolečina v hrbtu oz. križu.Lepo in aktivnio jesen vsem!

Hoja po hribu navzdol je ubitačna za kolena.

Kaj pa narediš, če nimaš nobenega hriba pri roki in se moraš do najbližjega voziti ene 3 ure?

Vanja

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

3. okt 2010 20:29

Vanja, pri tebi 3 ure, pri meni pa kmalu (ko bo sneg) ene 7-8 Meni "pomaga" pilates, toliko da sem bolj gibčna, sicer pa plavanje.... zame najboljše, pa me velikokrat bolita hrbet in vrat. Sashika

ariella  

član od: 29.1.2010

sporočila: 16

3. okt 2010 20:33

Nisem imela v mislih Triglava in podobne vršace. Dovolj je rahlo nagnjen teren. Če pa ni hribov, gričkov in klančkov v bližinji, si pač izbereš drugo vrsto rekreacije, ki tebi najbolj ustreza. Jaz sem podala samo svoje mnenje. Seveda vsega ne moremo imeti. Predlagala sem tudi plavanje, pa žal v mojem mestu in njegovi bližini ni notranjega bazena. ariella

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

3. okt 2010 20:40

Vanja, kupiš tekoči trak, ki poleg različnih hitrosti omogoča tudi spremembo naklona. Ni isto, ampak za silo je.

Drejček

Vanja_v_ZDA  

3. okt 2010 20:57

drejcek je napisal/a:

Vanja, kupiš tekoči trak, ki poleg različnih hitrosti omogoča tudi spremembo naklona. Ni isto, ampak za silo je.

Drejček

Ga imam že 11 let. Kar sem namignila je to, da pač vsak dela tisto, kar jim paše, kar jim je pri roki in jim je v veselje.

Še dodatek: S križem je 80% bolje, kot je bilo, brez bolečin, kot prvotno, pa ne bom nikoli več.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 03.okt 2010 21:35

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

3. okt 2010 21:19

Za hrbtenico je najboljše plavanje in masaže! Preverjeno! imam tudi sama grozne težave s hrbtenico, jih pa lajšam še z vajami na žogi. Zdravnica mi je pa svetovala čimveč gibanja. Tek, hoja, kolesarjenje ipd. Poskusi, mogoče ti pomaga. Monika7

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti