Ali se bo nabarvalo

DEF  

član od: 7.4.2010

sporočila: 4

tema odprta - 2. okt 2010 18:36 | ogledi: 3.715 | odgovori: 2

Pozdravljene,

ker imam namen delati torto se obračam na vas. Naredila bi pravokotno torto in gor narisala telebajska(rdečega).Sedaj me je pa strah da se bo tudi ozadje telebajska obarvalo(da bo rdeča smetana iz telebajska spustila barvi na ozadje ki bo belo).Upam,da sem razumljivo napisala. Ali so moji dvomi odveč?

Prosim pomagajte,hvala

DEF

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

2. okt 2010 18:50

Malo se bo verjetno poznalo, odvisno tudi od tega, koliko časa bo tako končana torta čakala na povabljence. Bo pa gotovo veliko boljše, če boš telebajska najprej narisala s čokolado ali nutelo ( kot je pobarvanka), nato pa sredino pobarvala. Tako bo čokolada bistveno omilila če ne že preprečila obarvanje podlage. Mogoče se ti zdi, da bo čudno, a na koncu izpade lepo. Veliko uspeha ti želim. patka

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

2. okt 2010 18:52

Po vsej verjetnosti se bo malo naokoli telebajska res obarvalo, pa še težave bojo za dobit lepo rdečo smetano oz bo potrebno veliko rdeče barve, da ne bo roza in bo res rdeča. Lahko pa torto namažeš z kremo od indijančkov in nato se da komot telebajsek narejen iz tičine mase, ki je po vrehu pobarvan z rdečo barvo. ( tako sem jaz naredila hello Kitty na blogu) Če bo pa telebajsek narejen tik pred zdajci, ne bo hude panike. Še ena varijanta je tudi z belo čokolado prerisan, in da se samo preloži na smetano. ali pa slikica na hostiji, ki gre tudi na smetano. Je pa še en trik, ki sem ga pogruntala, da če se da v stepeno Hulala smetano še doedaten sladkor v prahu, da pol tolko izsuši smetano, da ni vlažna in ne vleče tolko, celo na tičino maso se jo lahko pol da, ker ni vlažna in se tičina masa ne topi, Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti