7. okt 2010 9:17
Frina, pa daj no nehaj, no.
Če se kdo v stotih procentih ne strinja s tabo, še ne pomeni, da te žali.
Je pač tako, da je treba delati v smeri, da se naša dejanja in naše misli merijo z enakimi ali vsaj podobnimi vatli (razkorak ne bi smel biti blazno velik), kot se presojajo dejanja in misli drugih. In ti, spoštovana kulinarična kolegica, si tule neizprosna, ko je treba presojati dejanja drugih, medtem ko ne vidim prav veliko kritičnosti in distance do lastnega početja. Tebi je, sodeč po tvojem pisanju, očitno dovoljeno uporabljati besede, kot so "koruptivna dejanja" v zelo širokem in prostem literarnem stilu. Tebi je očitno dovoljeno ven in ven ponavljati o napakah drugih in pri tem tule nisem videla kakšnega silnega špraanja. Pač pa eno samo jezo. Jezo na druge. Vedno je treba najti ene druge, a ne?
Medtem, ko se je pa s tabo dovoljeno samo strinajti, vse ostalo so pa v tvojem slovarju že žalitve? Hja, potem imaš pač tak slovar, ki ni posebej kompatibilen s slovarjem socializacije.
Frina, najin kulinarično-forumski odnos je imel različne faze. Najprej sva bili čisto kompatibilni, potem si se ti začela (iz meni skrajno neprepoznavnih razlogov, pač, vsak ima kognitivne omejitve) nekaj zaganjati vame za čisto vsako stvar, potem je bil nekaj čas mir....zdaj pa..? Karkoli pač, frina, slavnostno ti pravim, meni se ne da. Ne da se mi zapletati v neke verbalno-literarne dispute po forumih, ne da se mi tule tekmovati s komerkoli (katerokoli) v bedastem tekmovanju katera da je bolj razgledana, ne da se mi do nedogleda replicirati, in te stvari. Takisto se mi ne da skrbno zlagati besed, s katerimi se neubranljivo piči v bistvo nekega forumskega kao "nasprotnika" in ga/jo sesuti tako, da se potem v intimi svojega kompjutorja pobira nekaj dni. To fazo sem, hvala bogu, prerasla.
Če nič drugega, imam ta mesec študijski dopust in se raje ukvarjam s tem.
Last but not least: Vsak človek po nekem času ugotovi, da so ga situacije, ki mu niso bile všeč, pa misli, ki jih ni z največjim veseljem poslušal. precej naučile. Včasih celo več kot tiste vsebine, ki jih je sam izbral. Razlika je samo v tem, da eni za to potrebujejo dlje časa.
Tko je shvatio, shvatio je.
Vendelina jr.