1. okt 2010 22:14
Strelka, čist se strinjam s perpetuo glede zaklepanja tem. To mi diši po večvrednostnem kompleksu, češ sem povedal(a) kako je in sedaj zaklenite.
Drugač, kaj je narobe s tem, da je riba morala prepotovati pol oble, da bi prišla do moje mize? Po zagotovilih strokovnjakov ( se moramo vsak za sebe odločit komu verjet ) je riba ulovljena nekje v vodah avstralije in par minut po ulovu globoko zmrznjena, in prišla na mojo mizo po pol leta, bolj sveža od tiste ulovljene pri Zadru okrog štirih zjutraj in je brez hladilnikov čakala do poldneva, da pride na mojo mizo. Da ulova v takih zaprtih morjih ( polnih nesnage če hočete ), kot je jadran, niti ne primerjamo s ulovom v širjavah oceanov.
Drugač, vaša mnenja glede " divjakov " imam za navadno preseravanje in ne verjamem, da bi kdorkoli od vas ločil, če bi na krožnik dobil dve enaki ribi, ulovljene ob istem času in pripravljene na enak način. ( pa me popljuvajte kolikor hočete ).
Cene rib so posebna zgodba. Srdele, skuše, šnjuri, s ceno okrog 5 €/kg, štejejo za drugorazredno manj vredno modro ribo in jih večina snobov niti ne pogleda, in so pripravljeni plačati dvajset ali več evrov za " kvalitetno " belo ribo. Meni je tudi prav, ker so prej omenjene ribe izvrsne ( resda mal bolj občutljive če se ne porabijo frišne ).
ežoj