28. sep 2010 20:59
Ojej, spet se oglašajo žrtve nekulture, nespoštovanja, nevljudnosti, neprijaznosti in kar je še takih nemarnosti.
Seveda so vse te žrtve brez izjeme obzirne, izredno ljubeznive in že od malih nog izžarevajo prav posebno prijaznost in veliko spoštljivost prav do vsega in vsakega, ki jim pride na pot.
Hec, da marsikateri iz teh tarnajočih vrst spodrsne že na anonimnem postu na kuharskem portalu.Pa ne prvič. Katere so to, je hitro jasno, kakšna že malo ovenela bo seveda forever young, drugim prijaznim in nedolžnim žrtvam pa mogoče le nekaj v razmislek.
Tehle petdeset prijaznih in ljubeznivih, redno razžaljenih zaradi nekulture bi vprašala, kaj pravzaprav pričakujejo?
Na petih straneh so se oglašale samo enoumno ljubeznive osebe, nobene, ki bi kdaj imela slab dan, bila raztresena, ali pa enostavno revoltirana zaradi neprimernega pristopa personala, ni bilo slišati.
Le kje je ta tretjina neotesancev ki jo opisujejo?
Ker nas je cela tretjina prebivalstva (po statističnih izračunih trafikantk v glavnem hropcev), se bom že zaradi dialoga javila jaz, ki sem starejša, žal res nisem vedno prijazna, ljubezniva in skoraj nikoli izjemno spoštljiva.
Predvsem se v vsaki situaciji trudim, da sem vljudna in korektna.
To in samo to pričakujem tudi od naključnih sogovornikov.
Spoštljivost seveda sodi zraven, ampak gotovo pa ne izjemna. To ohranjam za tiste, ki jih spoštujem izjemno. Vse druge pa pač kot soljudi, če ne zamočijo, četudi samo na kašnem kuhinskem portalu, tistih ne več.
Prijazna skušam biti tudi med neznanci, včasih mi uspe, včasih pa ne. Ljubeznivost je pa za moje ljudi in za tiste, ki se mi resnično smilijo.
nola