Dober dan
Kam so izginile besede-dober dan, nasvidenje, hvala, prosim......
Ne bom nič skrivala, delam v kiosku s časopisi in cigareti.
Nekateri to moje delovno mesto očitno dojemajo tako, kot manjvredno,
včasih se obnašajo še slabše, kot do snažilk, ki so še na slabšem kot jaz.
Tretjina ljudi ne pozdravlja, ne odzdravlja, se ne zahvali, te celo tika in sprošča svojo negativno energijo kar na meni.
Naj povem, da vsakega pozdravim in se obnašam do njega, kot so nas včasih učili-kupec je kralj.
In v zameno ne dobim osnovne človeške kulture.
To me boli in žalosti in morda mi bo lažje zdaj, ko delim to z vami in bom brala vaše komentarje.
Tretjina ljudi je izredno ljubeznivih in spoštljivih, tretjina pa povprečnih, ki vsaj odreagirajo na prijazen sprejem.
Morda je najbolj žalostno to, da so v prvi tretjini starejši ljudje in pozdravno je to, da so zelo mladi tam do 30 let najbolj kulturni.
Tudi Vikanje očitno izumira. Jaz Vikam vse, tudi mladino.
Ko mi nekdo reče: "Daj mi...", ga pogledam, vprašem, se poznava? in na nikalni odgovor rečem:
"Potem bova pa kar na Vi ostala".
In kaj se zgodi? Nekateri dojamejo in opravijo nakup, nekateri pa se užaljeno obnejo in oddidejo.
Naj vam povem,da vsi ampak res vsi delavci iz sosednjih republik, ki opravljajo najtežja dela v naši domovini pozdravijo, potem pa: "Daj mi dopuno za ...".
In to jim ne zamerim, saj se potem vedno zahvalijo in poslovijo.
Prav zanimajo me vaši komentarji, morda pa so samo "Domžalčani in okoličani" tako nekulturni?
Hvala, ker ste prebrali.
Nasvidenje
syu