26. sep 2010 12:11
@Elaphus, ko sem tole prebala, so mi šli kar lasje pokonci! Sočustvujem in se hkrati jezim s tabo.
Najprej bi ti rada posredovala nekaj nasvetov za oskrbo mačjega ladiča, da vam bo v tej situaciji vsaj nekoliko lažje.
http://www.macji-svet.org/forum/viewtopic.php?
Naslednje: glede na to, da te je tvoja potomka (ali celo prijateljičini starši?) označila za "grozno mamo", ne boš izgubila nič več "ugleda", če vsem jasno in glasno poveš, da je po zakonu prepovedano oddajati mačje mladiče, mlajše od 12 tednov (za pse velja 8 tednov). Glede na to, da so v tisti družini očitno precej brezbrižni do svojih živali (sicer otroku ne bi dovolili od matere odtujiti majčega dojenčka), bi bil z njimi potreben tudi temeljit pogovor o bodoči sterilizaciji njihove mačke. Če namreč mislijo, da se bodo vseh naslednjih legel lahko "znebili" tako, da bodo mladiče enostavno "potalali" med otroke, se motijo. Saj vsi vemo, zakaj zavetišča pokajo po šivih, ali ne? Konec koncev naj se zavedajo, da za dejanja svojih otrok pred zakonom odgovarjajo prav oni, starši!
Oprosti, Elaphus za malo bolj "trd" ton v mojem sporočil, vem , da ti nisi kriva nič, ampak takele stvari me resno vržejo s tira. Če ne bi kot prostovoljka enega od slovenskih društev prijateljev živali ljudi vsak dan prepričevala v nujnost sterilizacij in odgovorno lastništvo, bi bila morda bolj "nežna" ... pa je na žalost to tolikokrat le bob ob steno.
Upam, da bo z vašo mucko vse v redu. Vsekakor pa priporočam, da jo čimpej odpeljete k veterinarju, da jo pregleda in presodi katera srestva proti notranjim zajedalcem lahko uporabite. Skoraj vsi mladiči se namreč z glistami ali celo trakuljo "okužijo" od mame muce in ne-zatiranje teh zajedalcev lahko pri tako majhnem mačjem bitju hitro povzroči resne zdravstvene težave, celo smrt.
Mojca