Sušilni stroj

urssula  

član od: 25.1.2005

sporočila: 234

tema odprta - 20. sep 2010 20:22 | ogledi: 7.668 | odgovori: 9

Pozdravljene!

Iščem sušilni stroj širine 50 cm ali manj in do sedaj mi je uspelo najti samo enega: http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/artikel/16

Ima katera od vas morda sušilni stroj ki ni klasične širine (60 cm) ampak ožji? Če imate, prosim za proizvajalca in model.

In pa še eno vprašanje glede sušilnih strojev - kaj točno pomeni "zmogljivost sušenja"? Je to kapaciteta suhega ali mokrega perila?

Hvala za pomoč.

urssula

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

20. sep 2010 20:28

Kolikor vem (ravno je kolegica delala "raziskavo tržišča", ker ima prostorske omejitve v kopalnici), je to en in edini, ki se dobi pri nas. Pa še za tega se je menda treba kar zagrebsti, ker jih trenutno ne uvažajo in je treba še kje kako zalogo najti.

Glede zmogljivosti sušenja ti lahko povem opisno: moj pralni stroj ima kapaciteto 6 kil. Ko teh opranih 6 kil dam v boben od sušilca (ki ima kapaciteto 7 kil) boben ni poln in posuši hitreje, kot napiše program, ko zaštartam makino. Tako da iz žive izkušnje bi rekla, da se gre za suho težo.

tjas

Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 20. 2010 20:28

urssula  

član od: 25.1.2005

sporočila: 234

20. sep 2010 22:29

Tjaš, hvala za info! Bom še malo pogledala kaj se kaj dobi po tujini. Tale Brandt bi sicer bil OK, vendar me muči energijski razred C :S urssula

tasyka 2  

član od: 7.11.2009

sporočila: 56

21. sep 2010 10:39

ja,ima tjaš kar prav,tudi jaz sem ga iskala,pa je bil tudi ta brandt in ga ravno zaradi tega razloga kot ti nisem kupila tasyka 2

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15432

21. sep 2010 11:14

Mi imamo ta sušilni stroj in smo zadovoljni. Sušimo pa ponavadi, ko je cenejša elektrika (zvečer, vikendi, prazniki). Zanj smo se odločili, ker nimamo prostora za večjega, pa tudi glede servisa v Slo.

Lakica  

član od: 24.7.2008

sporočila: 254

21. sep 2010 12:45

Pralno-sušilni stroj pa je razreda B te širine, imata ga Brandt in pa tudi Gorenje. Lakica

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

21. sep 2010 13:16

Lakica je napisal/a:
Pralno-sušilni stroj pa je razreda B te širine, imata ga Brandt in pa tudi Gorenje. Lakica
O tem sem dosti brala na netu, pa nekak izluščila, da ljudje niso preveč zadovoljni s kombiniranjem. Jaz sem namreč tudi razmišljaja o nakupu kombiniranega, pa sem si premislila. sara

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

21. sep 2010 20:36

Ma če imaš prostor za dva aparata, vsekakor priporočam ločeno. Že zaradi hitrosti - vsaj jaz večinoma perem za vikend, na soboto dopoldne. Če bi morala v isti makini najprej oprat, potem pa še posušit, bi moje žehte trajale glih cel dan. Tako pa se en stroj suši, pa naslednja runda že pere.

Če pa ni prostora, je pa kombiniran ravno tako uredu, kar nekaj mojih kolegic ga ima (različne znamke in kombinacije kilaž), pa se nobena ne pritožuje.

tjas

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

22. sep 2010 6:42

Kombiniranega absolutno ne priporočam. Imam Candy 5 + 5. Ni varianete, da bi dala direkt sušit, saj suši neskončno dolgo, zmečka pa tako, da se niti zlikat ne da. Če se že slučajno (zelo, zelo redko) odločim za sušenje, dam pol žehte ven, pa sušim večkrat po manj časa, da ujamem kdaj je dovolj suho, pa ne preveč zmečkano.

Prej sem tudi imela kombiniranega Philco, pri tistem me je motilo samo to, ker že v originalu ni bil za pranje in sušenje iste količine. Ampak posušil je pa hitro in lepo.

Nena

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

22. sep 2010 8:59

Jaz imam miniaturno stanovanje in nikakor ne morem imeti dveh, tako da sem si kupila ozkega kombiniranega 6+4 in zaenkrat se se ucim kako se z njim rokuje. Zaenkrat sem zadovoljna. Glede meckanja se mi zdi da je pa bolj kot od stroja odvisno od vrste (kaksen material, debelina, itd) perila. Res traja normalen cikel pranja in susenja kar dolgo (cca 5 ur), izkoriscam pa tudi krajse programe, npr. par srajc opere in posusi za zlikat v eni uri.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti