17. okt 2003 14:53
Barbara, Dodaj še veliko žlico kisle smetane, potem pa res ne more biti boljši. LP
17. okt 2003 14:53
Barbara, Dodaj še veliko žlico kisle smetane, potem pa res ne more biti boljši. LP
17. okt 2003 18:49
In k čemu vse servirate pire krompir? Pri nas doma ga jejo samo k čuftam s paradižnikovo omako ali pa h kuhani govedini s paradižnikovo omakoi. Potem pa se ustavi (pravijo mi, da k drugemu ne paše...)? Lp, Silva
17. okt 2003 19:58
Mi ga jemo s špinačo, blitvo, zrezki, bučkami,... Na pire damo včasih jajce na oko, ki zelo paše zraven (vsaj nam). Ula
17. okt 2003 21:16
Pire krompir paše k vsem omakam. Mesnim, zelenjavnim. K sojinim zrezkom, zelenjavnim zrezkom, h gobam v smetanovi omaki... Variant je nešteto. Je pa res, da k divjačini bolj pašejo knedli ali pa sirovi - ajdovi štruklji. Govedina v omaki pa ima rajši široke rezance. še vedno ti ostane dovolj za pire krompir. Pozdrav,
21. okt 2003 12:56
Vidite, jaz pa h govedini v omaki naredim ali kruhove cmoke, pečeno polento ali pa zdrobove cmoke, široke rezance pa najraje dam k piščančku. In moji doma ne prenesejo brezmesnega kosila, tako da... Samo da je meso (pečeno, pohano, kuhano - ni važno), potem pa se pri prilogi malo zalomi; največkrat kar spečem krompir (kot pomfrit, v pečici, ali pa ga najprej celega kuham, narežem na kolobarje, ga povaljam v moki in takega spečem). Pečen krompir, se mi zdi da paše k vsakemu mesu. Pire (ki ga imam zelo rada!) pa ne , razen če je zraven omaka... pa še takrat komplicirajo... Silva
21. okt 2003 14:01
Mi ga jemo tudi z dunajskim zrezkom ... Tatjana
22. okt 2003 9:53
En nasvet! Ko kuhate olupljen in na koščke narezan krompir, ga posolite šele proti koncu kuhanja zato, da krompir ne izgubi kalija. LP, Alenka
23. okt 2003 6:16
Zraven krompirja dam kuhat tudi nekej korenčka ,ali bučk . MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Brownie Muffins
Jagodni semifreddo