napišite kako vi pripravljate pire krompir, da je kar se da najboljši in da se stopi v ustih...
odpišite!
matej meško
napišite kako vi pripravljate pire krompir, da je kar se da najboljši in da se stopi v ustih...
odpišite!
matej meško
16. okt 2003 12:00
Mi krompir skuhamo,dodamo malo mleka in margarino in fino pretlačimo.Vedno je super. Uly
16. okt 2003 12:23
Jaz dam v krompir maslo, mleko (vedno dam vroče!) in pa malo kisle smetane in fino pretlačim.Mi je pa kolegica zadnič rekla, da pri njih pire delajo z mikserjem z nastavki za palačinke ali za kar koli drugega tisti nastavki so. LP Mirka
16. okt 2003 13:25
Pri nas gre noter še jajce ali vsaj rumenjak. Pa včasih mleko, včasih tekoča smetana. LP Loni
16. okt 2003 13:32
Mi prav tako damo v skuhan krompir mleko (vroče) ter margarino ... po okusu ... Tatjana
16. okt 2003 13:41
Jaz ga solim dodam margarino ali maslo, kislo smetano in še mleko. Nato pa kar zmiksam z miksarjem. Samo ne smete miksati zelo dolgo ker potem rata kot testo in se kar vleče.
16. okt 2003 15:30
Jaz dodam poleg smetane in masla in mleka še nariban muškatni orešček. Lp Saša
16. okt 2003 19:04
pri nas doma smo malo čudni, zato krompirja ne pretlačimo čisto (morajo ostat kake grudice, da veš, da je res krompir, haha) poleg mleka, masla/olivnega olja in kisle smetane dodajamo še: hren / nasekljane in speštane olive / česen / nasekljane na soncu sušene paradižnike / pesto genovese
16. okt 2003 19:51
Jaz v vroč krompir dam kar precej kisle smetane in zmiksam z miksarjem, da je popolnoma gladek.Dodam tudi vegeto. SUPER! valči
16. okt 2003 22:00
Najboljši je tale: Krompir skuham brez olupkov, ga stisnem s prešo za krompir, solim, dodam maslo (cca 5 dag ali malce več), prilijem vrelo mleko (ne vsega naenkrat, da slučajno ne rata preredek), pretlačim s tlačilko, nato pa vzamem večjo žlico, prilijem še nekaj mleka in z žlico stepam. S tem dodatnim mešanjem dodajamo krompirju zrak in s tem postane resnično tak, da se stopi v ustih. Kdor ga je že jedel pri meni, ga je vedno pohvalil! Je pa preša za krompir res odlična, saj se ni potrebno preveč truditi z grudicami, saj jih enostavno ni. Pomembno pa je, da se vse to naredi čim hitreje, da se krompir ne shladi in s tem strdi. lp Martina
17. okt 2003 13:55
Po mojih izkušnjah je najboljši pire, pripravljen na naslednji način: na drobne kocke narezan krompir skuham v slanem mleku (z malo vode, da se ne prismodi). Mleka naj bo toliko, da komaj prekrije krompir. Ko je kuhan, ga samo še pretlačim, dodam malo masla in z veliko žlico stepem. Tak krompir je definitivno najboljši! LP, Barb BarbraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom
Pad Thai