23. nov 2013 9:58
zzak1977 je napisal/a: |
Na tem mestu se spomnim na komentar Vendeline, glede doma narejenega mila, ki mi je bil blazno všeč, enemu redkih. Pa ta račun mi ne gre ravno v glavo; tale tema je kar obiskana, kot tudi vse podobne, kadar debatiramo o skromnosti, varčevanju, srčnosti, dobrodelnosti, ekologiji in seveda kapitalizmu, pa da ne pozabim na lastno kreativnost. Če rečem, da sto odstotkov uporabnikov tega portala piha v isto smer, skorajda ne pretiravam. Pa na ostalih ni kaj dosti drugače. Kdo so potem vsi ljudje pred nakupovalnimi centri, ko ne morem enostavno po jajca in kruh, zgolj, če se samo omeni, da se baje bliža en praznik? Kje se dogajajo tista skromna druženja v krogu družine in najbližjih?
Commis débarrasseur
|
Hehe, zzak1977, mene ne boš videl drenjati se v nakupovalnih središčih in noret pred prazniki, še manj brezglavo zapravljat za stvari, ki jih sploh ne potrebujem. Kot me ne boš zalotil pri izdelavi domačih daril (okej, domača travairca je nekaj, kar mož dela, pa frendice pričakujejo od mene škatlo piškotov, ker same ne pečejo, ampak tu se tudi vse konča). Oziroma ne: najožje prijatelje navdušijo fotoknjige, ki jih sama pripravim. Dalj časa namreč fotografiram posamezne člane naše družbe na skupnih srečanjih, tako da niti ne vedo, da jih ujamem v objktiv, in potem, za kakšno okroglo obletnico, naredim izbor najzanimivejših, naredim fotoknjigo in podarim - doslej še nisem zgrešila s takim dodatkom k darilu, večina se čudi, od kod vse to (in z veseljem pokažejo, da znajo ceniti trud, vložen v prirpavo takega darila).
Prazniki, vseeno kateri (ali 27.april in 1. maj, ali novo leto, ali prosti dnevi ob veliki noči in božiču - slednja sta pri nas predvsem tradicija zaradi ene babice, ne izkazovanje verske pripadnosti) so čas, da se še kak dan več družimo in skupaj sedemo h kosilu, razširjena družina (pride še moja mama, pa svakovi starši včasih ...).
Smo tudi oblaganje praznične mize zreducirali na razumno mejo, tudi tašča, ,ki malo dirigira praznične zadeve, spoznala, da nima smisla, da še tri dni po prazniku jemo ostanke ...
mamamia