10. sep 2010 19:26
glede malice - v našem vrtcu jo dajo za domov. bilo pa je obdobje, ko nam za domov niso dali mlečnih izdelkov (predvsem jogurtov), ker so se eni starši pritožili, da je njhov otrok, ki je doma pojedel iz vrtca prinešen jogur, po tem bruhal. v vrtcu so se zavarovali in hrane, ki je tudi krajši čas verjetno ne smeš pustiti v vročem avtu itd, nekaj časa niso dajali za sabo. zdaj so na to pozabili in dobimo spet vse za sabo.jaz sicer velikokrat nedotanjeno malico pozabim v avtu (v kletni garaži), tako da naslednje jutro postane tudi moj zajtrk v službi. ne me kregat, ful nezdravo živim odkar sem prišla iz porodniške. otroci pa itak dobijo še eno kosilo doma okoli 3h, ko jih pripeljem iz vrtca. samo tile moji palčki tako veliko pojejo, da mi sploh ni jasno. kakorkoli, še o spanju v vrtcu. pri nas spijo, kot jim paše. ampak moj otrok noče spat, čeprav je neskončno utrujen!!! jaz je čez vikend pač ne dam spat, ker noče, tam se pa vseeno potrudijo. in če jim rata, so popoldnevi veliko prijetnejši... verjetno so navade glede malic in spanja različne od vrtca do vrtca. pri nas vsakega otroka obravnavajo kar individualno, je takšna politika vrtca. se mi pa zdi najbolj važno, da otroci in starši dobijo vzgojiteljico, ki ji lahko zaupajo, ostale "navade" vrtca so bolj detajli. pa se opravičujem, če sem preveč zablodila ven iz teme.