1. okt 2010 13:08
O Nola živjo!
Se opravičujem, ker sem pred objavo spregledal tvoj odgovor. Danes malo pišem in malo brišem. Včeraj sem razbijal ledeni blok malin in se mi je seveda razletel po celi kuhinji. Lahko si predstavljaš, da je zjutraj izgledala kot bi bil Hitchcock na obisku.
Praviš, da se v pudingu obnese. Kako gre skupaj z okusom vina moram takoj probat. Na to pa še nisem pomislil - hvala! Sicer bo to, da nima dominanten okus, verjetno njegova prednost.Za hitro zgoščevanje sadja. Včeraj sem kuhal maline skupaj s pečkami, da sem dobil zadaj še njihovo grenkobo in se baobab ne čuti. Moram ponovit še brez pečk.S temi marmeladami imam največ izkušenj. Gre brez problemov. Edino na to je treba pazit, da ne daš preveč, če nočeš močnato.
Še to sem opazil, da če se zmeša z jogurtom iz lončka, se ta občutno zgosti in mogoče bi se iz tega lahko razvila kakšna lahka krema za nadevanje. Tudi kombinacija z želatino bi znala bit zanimiva. Mogoče razbije tisto gladko trdoto in jo naredi bolj topno v ustih. Ravno zato jo jaz žal ne uporabljam.
Baobab bo na sejmu Narava - zdravje v Ljubljani in sicer sigurno na štantu Teotrade. Tam naj bi se lahko pokusil sok in mogoče še kaj. Kdo ga bo še predstavljal, če ga bo, pa žal ne vem, ker enostavno ne vem kako daleč so z dogovori.
Zlata si Rebecca - resno! Te recepte sem že preletel in verjetno bo finta vinskih keksov še najbolj perspektivna. Druga možnost, ki jo vidim je, da nekje smetano nadomestim z maslom in raztopljenim baobabom.
Pri piškotih imam res kar tremo. Moje zadje eksperimentalne brez maščobe smo čez noč namakali v mleku. ;)
LP
Sergej